....

«ΜΕΤΩΠΙΚΗ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το Εφετείου στις 11:30 κατά της αξιολόγησης, μετά την κήρυξη της απεργίας της ΑΔΕΔΥ παράνομης και καταχρηστικής.
EUROKINISSI
Σε νέα φάση μπαίνει η μετωπική σύγκρουση εκπαιδευτικών και υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των σχολείων. ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και μαθητές αντιδρούν στην αξιολόγηση και συμμετέχουν σε 24ωρη απεργία.
 

Με 3ωρη στάση στην Αττική από τις 11:30 το πρωί συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ, ώστε οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο. Η Νίκη Κεραμέως κατέθεσε αγωγή κατά της απεργίας – αποχής των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, η οποία και εκδικάστηκε την Παρασκευή. Η απόφαση ήταν υπέρ του υπουργείο και έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία της ΑΔΕΔΥ, η οποία και μετατράπηκε σε 3ωρη στάση.

Γιατί στο Εφετείο;

Η συγκέντρωση των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών, το οποίο συζητά σήμερα την προσφυγή των σωματείων των εκπαιδευτικών κατά της απόφασης για την απεργία τους.

Αρχικά η έφεση των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ήταν να συζητηθεί τον... Ιανουάριο του 2022, όμως με την αντέφεση του υπουργείου Παιδείας, η συζήτηση έγινε κατεπείγουσα και ορίστηκε για σήμερα Δευτέρα.

Η υπουργός Παιδείας κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά των Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών τον χαρακτηρισμό της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής.

Τι είναι η αξιολόγηση σχολικής μονάδας;

Η αξιολόγηση αφορά περίπου 15.000 σχολικές μονάδες και περίπου 160.000 εκπαιδευτικούς. Στόχος της σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας είναι η επιβράβευση της προσπάθειας και η βελτίωση της απόδοσης.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο η αξιολόγηση δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, δεν θα οδηγεί δηλαδή σε απολύσεις. Κάθε εκπαιδευτικός θα αξιολογείται από δύο αξιολογητές σε σειρά κριτηρίων-δεικτών και με συνέντευξη, ενώ θα αξιολογούνται και οι μέθοδοι διδασκαλίας του στην τάξη.

ΟΛΜΕ: «Νόμιμη η συμμετοχή στην απεργία»

Όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της, η συμμετοχή στην απεργία μέχρι και την εκδίκαση της έφεσης είναι απολύτως νόμιμη και «όσοι συμμετέχουν σ' αυτήν απολύτως καλυμμένοι.

 
 

«Η ΟΛΜΕ προσέβαλε την απόφαση του πρωτοδικείου, καταθέτοντας έφεση στην αρχική απόφαση. Τονίζουμε και πάλι ότι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο η απεργία αποχή είναι απολύτως νόμιμη και όσοι/ες συμμετέχουν σε αυτήν απολύτως καλυμμένοι/ες(Ολομέλεια Αρείου Πάγου 27/2004). Συνεχίζουμε την απεργία-αποχή υπηρετώντας τις αποφάσεις μας που αποτυπώθηκαν στις Γ.Σ., στους Συλλόγους Διδασκόντων και στη Γ.Σ. των προέδρων με το ποσοστό του 92%, με όπλο τις συλλογικές μας διαδικασίες. Η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 25 Ιανουαρίου. Ελπίζουμε αυτήν τη φορά να μην υπάρξουν «παρεμβάσεις» για επίσπευση της διαδικασίας…
Εφιστούμε την προσοχή σε όσους/ες συνεχίζουν να εκφοβίζουν και να παραπληροφορούν τους/τις εκπαιδευτικούς, διαδίδοντας ότι δεν δικαιούνται να συμμετέχουν στην απεργία αποχή της ΟΛΜΕ, ότι η στάση αυτή συνιστά ανταπεργία, που ρητώς απαγορεύεται από τον ν.1264/82 και επισύρει πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις».

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments