....

ΜΗΝΥΜΑ ΡΩΣΙΔΩΝ ΜΑΝΑΔΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ: ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ

Ομάδα Ρωσίδων μανάδων και συζύγων απηύθυναν έκκληση στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει να στέλνει τους συζύγους και τους γιους τους «στη σφαγή», αναγκάζοντάς τους να πολεμήσουν στην Ουκρανία χωρίς επαρκή εκπαίδευση και εξοπλισμό.

Στο βίντεο που προβλήθηκε από το ανεξάρτητο ρωσικό κανάλι SOTA στο Telegram, οι γυναίκες καταγγέλλουν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα «εξαναγκάστηκαν να ενταχθούν σε ομάδες κρούσης» στις αρχές Μαρτίου, παρότι μετά την επιστράτευση του Σεπτεμβρίου πέρασαν εκπαίδευση μόλις τεσσάρων ημερών.

Το βίντεο δείχνει τις γυναίκες να κρατούν ένα πανό που γράφει στα ρωσικά «580 Ξεχωριστή Μεραρχία Πυροβολικού Howitzer» και την ημερομηνία 11 Μαρτίου, 2023.

«Οι επιστρατευμένοι (άνδρες) έχουν σταλεί σαν τα πρόβατα στη σφαγή» λέει μια από τις γυναίκες και προσθέτει πως πενταμελείς ομάδες καλούνται να αντιμετωπίσουν έως και 100 βαριά οπλισμένους άνδρες.

«Ήταν έτοιμοι να υπηρετήσουν την πατρίδα τους, αλλά σύμφωνα με την εκπαίδευσή τους» πρόσθεσε και ζήτησε να αποσυρθούν οι άνδρες από τις πρώτες γραμμές της μάχης και να τους παρασχεθούν οπλισμός και πυρομαχικά.

Το CNNi δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο τους ισχυρισμούς της ομάδας των γυναικών που εμφανίζονται στο βίντεο.

Η απόφαση της Ρωσίας να στείλει εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες στα πεδία μάχης στην Ουκρανία, έχει προκαλέσει γενικευμένες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας ενώ αρκετοί Ρώσοι κυρίως νέοι, εγκατέλειψαν τη χώρα.

«Φύγαμε μακριά από τη Ρωσία επειδή θέλουμε να ζήσουμε», δήλωσε στο CNNi άνδρας που ζήτησε να μην κατονομαστεί προκειμένου να προστατεύσει τους δικούς του ανθρώπους που έμειναν στη χώρα. «Φοβόμαστε ότι μπορεί να μας στείλουν στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Οικογένειες στρατευμένων Ρώσων επικρίνουν την επιστράτευση και καταγγέλλουν μεταξύ άλλων πως η εκπαίδευσή τους ήταν ανύπαρκτη, οι ελλείψεις στον απαραίτητο εξοπλισμό μεγάλες, κακής ποιότητας φαγητό και ελλείψεις σε ιατρικές προμήθειες.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments