....

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ.

 

 

   Στις δύσκολες και υπερβολικά πιεστικές καταστάσεις που προκάλεσε η υγειονομική κρίση, εδώ κι ενάμιση περίπου χρόνο, το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) κατάφερε, παρ΄όλα τα προβλήματα και τις αντιξοότητες, να σταθεί όρθιο και ν΄ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του μ΄επάρκεια και μ΄αποτελεσματικότητα ξεπερνώντας τα όρια και τις υπηρεσιακές του δυνατότητες.

   Κι αν το Ε.Σ.Υ. κατάφερε να σταθεί όρθιο, να μην καταρρεύσει, κι όχι μόνον ν΄αντέξει και να «επιβιώσει», αλλά επίσης να επιτελέσει με πολύ αγώνα και κόπο το σκοπό του, το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στους ανθρώπους του που το κράτησαν κατά το δυνατόν αξιόμαχο και υγιές. Κι άνθρωποι αυτοί, όπως τους έχει ονομάσει και χαρακτηρίσει η κοινή γνώμη, είναι οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, οι άνθρωποι που εργάζονται στους τομείς υγείας  της χώρας μας.

   Η σημερινή μέρα, Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, όπως και κάθε 12η Μαΐου, είναι παγκοσμίως αφιερωμένη στους Νοσηλευτές μας. Και παρά το γεγονός ότι πριν από έναν περίπου μήνα τιμήθηκε η 7 Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, όμως, η καθιέρωση ξεχωριστής ημέρας αφιερωμένης στους Νοσηλευτές μας καταδεικνύει την περίοπτη θέση στην οποία τους έχει τοποθετήσει ο κόσμος για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

   Η πανδημική κρίση επιβεβαίωσε με τον πιο σαφή και καθαρό τρόπο το πόσο σημαντικό έργο – αληθινό λειτούργημα -  προσφέρουν οι Νοσηλευτές μας χωρίς σταματημό  και χωρίς περιορισμό. Είναι κοντά μας σ΄όλες τις δύσκολες στιγμές της πορείας της υγείας μας. Μας  προσφέρουν μ΄αφοσίωση κι αυταπάρνηση τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, νυχθημερόν, προκειμένου να θεραπεύσουν και να προστατεύσουν τη σωματική και ψυχική μας υγεία και ζωή με κίνδυνο της δικής τους υγείας και ζωής.

   Με αφορμή, λοιπόν, τη σημερινή μέρα, εκ μέρους του Δήμου Σκύδρας θέλω να ευχαριστήσω  θερμά όλες τις Νοσηλεύτριες και τους Νοσηλευτές. Ας μου επιτραπεί ειδικότερα ν΄αναφερθώ και να ευχαριστήσω το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σκύδρας και των Νοσοκομείων μας, της Έδεσσας και των Γιαννιτσών. Ταυτόχρονα  να ευχαριστήσω όλες κι όλους τους εργαζόμενους: ιατρικό, διοικητικό, τεχνικό κι όλο  το προσωπικό φιλοξενίας, φροντίδας, διατροφής, ασφάλειας, όπως και τις αντίστοιχες διοικήσεις. Ο Δήμος Σκύδρας είχε κι έχει μια πετυχημένη συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Σκύδρας η οποία συνεργασία επιβεβαιώθηκε κι ενδυναμώθηκε στην περίοδο της πανδημικής κρίσης αποδεικνύοντας το σημαντικό ρόλο του Κέντρου Υγείας Σκύδρας και την καθοριστική συμβολή του Δήμου μας στην προάσπιση και διαφύλαξη της υγείας των συμπολιτών μας και βεβαίως την αναγκαιότητα της ενίσχυσης και περαιτέρω ενδυνάμωσης του Κέντρου Υγείας Σκύδρας. Να υπογραμμίσω ότι στην μάχη κατά του κορωνοϊού και της υλοποίησης του Εθνικού Εμβολιαστικού Προγράμματος το Κέντρο Υγείας Σκύδρας συμβάλλει με δύο εμβολιαστικά κέντρα που εργάζονται σε δύο βάρδιες, όλο το διάστημα της εβδομάδας. Η συμπεριφορά κι υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Υγείας μας είναι άψογες κι αξιέπαινες, όπως μου το μεταφέρουν συμπολίτες μας και το έχω διαπιστώσει προσωπικά κατά την πρόσφατη ημέρα του εμβολιασμού μου αλλά κι όσες φορές έχω επισκεφθεί και συνεργαστεί με τους ανθρώπους του Κέντρου Υγείας Σκύδρας. Ως Δήμος Σκύδρας, ως Δημοτική Αρχή Σκύδρας ήμασταν και θα είμαστε πάντα δίπλα τους. Ως πολίτες θα πρέπει κάποιες φορές να δείχνουμε κατανόηση στις δυσκολίες του έργου τους κι όσο μπορούμε να τους στηρίζουμε ώστε ν΄ανταπεξέρχονται μ΄επιτυχία για να προστατεύσουν και να διασφαλίσουν την υγεία  όλης της κοινωνίας μας.

   Η πολιτεία από την πλευρά της θα πρέπει να στηρίζει το έργο των Νοσηλευτών έμπρακτα με αντίστοιχες αμοιβές και βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, να ενδυναμώσει με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα το Ε.Σ.Υ., να δώσει λύσεις στις παθογένειες που το ταλαιπωρούν, που φρενάρουν και δυσφημούν το έργο του, ώστε το Ε.Σ.Υ. απερίσπαστο να επικεντρωθεί στην προάσπιση του αναντικατάστατου αγαθού της υγείας ώστε να παρέχεται δωρεάν ως δημόσιο αγαθό σ΄όλες και σ΄όλους τους πολίτες.      

   Εύχομαι, λοιπόν, στις Νοσηλεύτριες και στους Νοσηλευτές μας χρόνια πολλά, με υγεία, αισιοδοξία, με την καλή διάθεση και την υπομονή που τους διακρίνει να συνεχίσουν να υπηρετούν την κοινωνία μας κερδίζοντας επάξια την εκτίμηση, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας για το λειτούργημα που επιτελούν!

 

                                                                                          Η Δήμαρχος Σκύδρας

                                                                                           Κατερίνα Ιγνατιάδου

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments