....

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «με δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Νευροχειρουργός, κ. Παπανικολάου μίλησε για «καβάτζα» ΜΕΘ και άλλα».

«Ως εκ τούτου καλό είναι να μιλήσετε για τα συγκεκριμένα ζητήματα που καταγγείλαμε. Εμείς ό, τι είχαμε να πούμε το είπαμε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η καταγγελία για τις ΜΕΘ

Μιλώντας στο Kontra Channel, ο κ. Γιαννακός υπογράμμισε ότι “οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν, μαζί με του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, είναι 1.250. Οι 300 είναι του ιδιωτικού τομέα, για γενικά περιστατικά. Πολλές τις χρησιμοποιούν για δικές τους ανάγκες, δεν τις δίνουν στο σύστημα. Οι δημόσιες κλίνες ΜΕΘ είναι 950.

Οι κλίνες ΜΕΘ για covid-19 είναι 647, αλλά μέσα είναι 600. Οι 47 κλίνες είναι κενές. Γιατί είναι κενές, ενώ έχουμε 114 ασθενείς εκτός; Τις κρατάνε για “ειδικές περιπτώσεις”. Μητροπολίτες, πολιτικούς, κτλ. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κενές κλίνες ΜΕΘ στο ΚΑΤ. Γιατί δεν μεταφέρονται εκεί π.χ. ένα ανδρόγυνο που είναι στο νοσοκομείο της Νίκαιας, 58 και 59 ετών, διασωληνωμένοι από χτες;».

«Έχουμε 705 διασωληνωμένους και οι ΜΕΘ είναι 647. Δεν μιλώ για VIP ΜΕΘ, αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί το υπουργείο δεν ανακοινώνει 100% πληρότητα, και γιατί όταν εμφανίζεται κάποιος επώνυμος βρίσκει πιο γρήγορα ΜΕΘ σε σχέση με άλλους που μπορεί να καταλήγουν στους θαλάμους» είπε καταγγέλλοντας το υπουργείο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας ενώ παρέπεμψε και στον γ.γ. της ΟΕΝΓΕ κ. Παπανικολάου, ο οποίος, όπως σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, είχε κάνει λόγο για ΜΕΘ «καβάτζα» επικαλούμενος συγκεκριμένα στοιχεία.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Παναγιώτης Παπανικολάου τόνισε ότι «οι απώλειες θα μπορούσαν να είναι πολύ λιγότερες, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα» και στη συνέχεια παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία, με βάση τα στοιχεία για την 6η Δεκεμβρίου 2021 από τον ΕΟΔΥ: 116 απώλειες.
Να μας πουν οι κ.κ. Πλεύρης και Γκάγκα πόσοι από αυτούς τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν πέθαναν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Δεν μας το έχουν πει ποτέ. Αυτό πρέπει να ρωτάνε κάθε απόγευμα με τη μεγαλύτερη επιμονή, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης”.

O ίδιος παρέθεσε μια σειρά από στοιχεία και είπε μεταξύ άλλων ότι “σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, προκύπτει ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ covid-19 είναι 120% (595 μέσα και 120 έξω). Το ίδιο το υπουργείο Υγείας όμως δίνει 98,9% πληρότητα ΜΕΘ covid-19. Αυτό είναι ταυτόχρονα και ασύστολο ψέμα και ομολογία ανοιχτή ότι φυλλάσσονται σε συγκεκριμένες “καθηγητοπανεπιστημιακές” πτέρυγες κλίνες ΜΕΘ “καβάτζα”.

“Σε ποια άλλη χώρα με τέτοια χυδαία ψέματα την ώρα που χαροπαλεύουν εκτός ΜΕΘ και πεθαίνουν κάθε μέρα δεκάδες συνάνθρωποί μας, θα μπορούσε να σταθεί μια κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπανικολάου.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments