....

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΕΠΙΤΗΡΗΤΑ ΖΩΑ

 

Στην Εισαγγελία Ρόδου κατέφυγαν χθες για το πρόβλημα της ανεπιτήρητης βόσκησης, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τον πρωτογενή τομέα, Κική Πάττα, με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αρχαγγέλου, Νίκο Διμέλη και τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, Σήφη Μανιαδάκη.

 

«Το πρόβλημα με τα κατσίκια σε κάποιες περιοχές είναι πάρα πολύ έντονο. Καταστρέφονται καλλιέργειες», είπε η κ. Πάττα αναφέροντας ενδεικτικά εκτός από τον Αρχάγγελο, τον Άγιο Ισίδωρο και την Λάρδο όπου έχουν κάνει την εμφάνιση τους γουρούνια. Επίσης σε πολλές περιοχές κατά μήκος της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου, κυρίως από τα Κολύμπια μέχρι τη Νότια Ρόδο, τα κατσίκια αποτελούν σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Το ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς με την εισαγγελέα κ. Μέρη και αποφασίστηκε στο εξής να υποβάλλονται μηνύσεις εναντίον των κτηνοτρόφων που αφήνουν τα ζώα τους ανεπιτήρητα.

Ρόδος: Μηνύσεις σε κτηνοτρόφους για ανεπιτήρητα ζώα
«Υπάρχουν κτηνοτρόφοι που δεν διαθέτουν ούτε σταβλικές εγκαταστάσεις και αφαιρούν τα ενώτια από τα ζώα τους προκειμένου να βόσκουν ανεξέλεγκτα. Στη συνέχεια όταν πρόκειται να τα οδηγήσουν στο σφαγείο, τους ξαναβάζουν τα ενώτια. Λίγο πολύ, όλοι ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που έχουν ζώα ανεπιτήρητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Αρχαγγέλου και πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να διενεργηθούν έλεγχοι για την ύπαρξη ή μη, σταβλικών εγκαταστάσεων.

 

Σύμφωνα με την κ. Πάττα, τα ανεπιτήρητα κατσίκια που έχουν πιαστεί από τα συνεργεία του Δήμου Ρόδου τα τελευταία 5 χρόνια ήταν 1.400, τα οποία οδηγήθηκαν στο σφαγείο και διατέθηκαν 12 τόνοι κρέατος σε κοινωφελή ιδρύματα και στο συσσίτιο του Δήμου.

Ωστόσο υπήρξαν φορές που κινδύνευσαν ακόμα και οι υπάλληλοι του Δήμου, οι οποίοι δέχθηκαν επιθέσεις από κτηνοτρόφους, όταν μάζευαν κατσίκια που τους ανήκαν. «Δεν μπορεί να αισθανόμαστε ότι είμαστε εμείς οι παράνομοι. Κάτι πρέπει να γίνει με το πρόβλημα αυτό», κατέληξε η κ. Πάττα.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments