..

«ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑΛ ..ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ» ; ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ;Σε παλαιότερα άρθρα μου ανέφερα ότι η επιθυμία και ο ... «στρατηγικός σχεδιασμός » κάποιων, είναι, η Νέα Δημοκρατία να μην επιτύχει την αυτοδυναμία. Εν κατακλείδι, δεν θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, γιατί δεν διαπραγματεύεται προεκλογικά μαζί τους την στήριξη τους.
Συμπέρασμα, δεν θα μπορούν να τον ελέγχουν, και αυτό είναι έξω από την λογική τους ακριβώς όπως, αυτή κυριαρχεί στην πολιτική ζωή του τόπου μας μερικές δεκαετίες τώρα, με ελάχιστες ίσως, εξαιρέσεις πολιτικών που δεν υπέκυψαν στις αξιώσεις τους.
Τι θα συμβεί λοιπόν, αν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατακτήσει την αυτοδυναμία; και χρησιμοποιώ «Όνομα» και Οχι η, Νέα Δημοκρατία, (αφού, αντιλαμβάνεται πλεον ο καθένας, οτι, το ιδεολογικό κενό, δεν ανακατεύει μόνο την κομματική τράπουλα, αλλά υποδεικνύει ... ταυτόχρονα την ανάγκη για εμπιστοσύνη σε πρόσωπα και μόνο )!!
 Οι λύσεις βέβαια, είναι μόνο δύο. Να σχηματισθεί κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΚΙΝΑΛ, ή θα πορευθούμε σε νέες εκλογές με απλή αναλογική.
Για να υλοποιηθεί το δεύτερο σενάριο, θα πρέπει να μην πραγματοποιηθεί το πρώτο. Δηλαδή η Φ. Γεννηματά να μην δεχθεί να συμπράξει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Επίσης, για να συμβεί αυτό θα πρέπει η κ. Φ.Γεννηματά να ελέγχει πλήρως την κοινοβουλευτική της ομάδα. Επάνω σε αυτό το θέμα όμως, είναι γνωστή η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Η πατρίδα μας, δεν μπορεί να αντέξει την περιπέτεια της απλής αναλογικής. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μείνει ακυβέρνητη».
Επειδή η φωνή του Ευαγ. Βενιζέλου έχει ισχυρή απήχηση εντός και εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδος του ΚΙΝΑΛ, θα πρέπει να σιωπήσει. Κι έτσι ελήφθη η γνωστή απόφαση.
Βέβαια, αν συμβεί το απευκταίο σενάριο της μη αυτοδυναμίας, θα βρεθούν σε δεινή θέση προβεβλημένα στελέχη του ΚΙΝΑΛ που έχουν παρομοιες απόψεις με αυτές του Ευαγ. Βενιζέλου. Τι θα γίνει τότε; Τι θα πράξουν ; Μήπως αυτά τα στελέχη θα είναι ο επόμενος στόχος της ηγετικής ομάδος του ΚΙΝΑΛ;
Εύλογα λοιπόν ο αναγνώστης αναρωτιέται, γιατί οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ολιγάρχες επιθυμούν...τρικομματική κυβέρνηση; Ίσως γιατί όταν υπάρχει αδύναμη κυβέρνηση που στηρίζεται σε ποικίλες, λεπτές ισορροπίες, αυτοί από το παρασκήνιο κυβερνούν την χώρα και κυρίως προωθούν τα συμφέροντα τους.
Δεν ξεχνάμε φυσικά ότι πολλες σκανδαλώδεις συμβάσεις υπογράφηκαν επί οικουμενικής κυβερνήσεως την περίοδο Νοέμβριος 1989 με Μάρτιο 1990.
Τότε, ήταν όλοι ευχαριστημένοι ..., ιδιαιτέρως δε, οι ολιγάρχες! οι «βαλίτσες» ταξίδευαν σε όλα τα κόμματα της τρικομματικής, όμως υπάρχει και ένας πρόσθετος λόγος.
Πρέπει να διασωθεί οπωσδήποτε και «ο μικρός για όλα τα θελήματα». Η ήττα του στις ευρωεκλογές ήταν συντριπτική και σήμανε συναγερμός στις έδρες των ολιγαρχών.
Η αυτοδυναμία του Μητσοτακη ...είναι προ των πυλών.
Επειδή ελάχιστα πράγματα μπορούν να κάνουν για να την αποτρέψουν, ενεργοποίησαν το εφεδρικό σχέδιο της απλής αναλογικής. Θέλουν να περιορίσουν την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης, μόνον στην περίπτωση της αυτοδυναμίας.
Ειδάλλως, απλή αναλογική και σχηματισμός τρικομματικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό ΟΧΙ τον Κ.Μητσοτάκη.
 Η απόφαση για #απομάκρυνση του Ευαγ. Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ, κλείνει τον δρόμο σε οποιασδήποτε μορφής μετεκλογική συνεργασία Γεννηματα - Μητσοτάκη, καθιστώντας έτσι την αυτοδυναμία της Νεας Δημοκρατιας, όρο για την εθνική μας επιβίωση.
#Απολαμβανουμε ...τον επιθανάτιο ρόγχο ενός συστήματος που κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει το μοιραίο.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments