....

ΜΗΠΩΣ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ.Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ COVID-19;

 

Καιρός ήταν να αρχίσουν τα όργανα...

Και πολύ φοβάμαι ότι η μουσική που θα ακούσουμε δεν θα μας αρέσει...

Κάποιοι όμως από εμάς την ακούγαμε όλον αυτόν τον καιρό. Και την έχουμε συνηθίσει...

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συστήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, κατέληξε σε συμπεράσματα που λίγο πολύ, όλοι όσοι σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω, στριφογύριζαν στο φτωχό μυαλό μας...

-“Η επικινδυνότητα του Covid-19 υπερεκτιμήθηκε. Πιθανότατα σε κανένα σημείο ο κίνδυνος από τον νέο ιό δεν ξεπέρασε το κανονικό επίπεδο”.

-“Οι άνθρωποι που πεθαίνουν από τον κορωνοϊό είναι ουσιαστικά αυτοί που θα πέθαιναν στατιστικά φέτος, επειδή έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους και τα αδύναμα σώματά τους δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε τυχαίο καθημερινό άγχος (συμπεριλαμβανομένων των περίπου 150 ιών που κυκλοφορούν σήμερα)”.

-“Σε όλο τον κόσμο, μέσα σε ένα τέταρτο του έτους, δεν υπήρξαν περισσότεροι από 250.000 θάνατοι από το Covid-19, σε σύγκριση με 1,5 εκατομμύριο θανάτους (25.100 στη Γερμανία) κατά τη διάρκεια του κύματος της γρίπης την περίοδο 2017/18”.

-“Ο κίνδυνος προφανώς δεν είναι μεγαλύτερος από αυτόν πολλών άλλων ιών”.

-“Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό ήταν κάτι παραπάνω από ψευδής συναγερμός”.

Έχω την αίσθηση, διαβάζοντας τι έχει συμβεί, ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν περίμενε τέτοιο πόρισμα. Και αρχικά επιχείρησε να αποδώσει τα συμπεράσματα αυτά σε “έργο ενός ανθρώπου”. Ήταν όμως μία επιτροπή πολλών εμπειρογνωμόνων των καλύτερων πανεπιστημίων της Γερμανίας, που συνέταξαν έκθεση 93 σελίδων και εξέδωσαν και δελτίο τύπου, υποστηρίζοντας το περιεχόμενό της και προκαλώντας τη γερμανική κυβέρνηση να πάρει θέση. Δεν το έχει κάνει. Και το ότι δεν το έχει κάνει μου λέει πάρα πολλά. Γιατί εάν μπορούσε να την καταρρίψει θα το είχε κάνει. Δεν μπορεί να την καταρρίψει και σιωπά, γιατί η επίσημη αποδοχή της έκθεσης θα συνεπάγεται και αντίστοιχη αποδοχή ευθυνών.

Ευθύνες που δεν υπάρχει περίπτωση να τις αναλάβει, ούτε αυτή ούτε καμία άλλη κυβέρνηση που πήρε τις ίδιες αποφάσεις, στον αιώνα τον άπαντα...

Και τα όργανα μόλις άρχισαν. Γιατί όλο αυτό θα λειτουργήσει ως ντόμινο. Και θα αρχίσουν να βγαίνουν σιγά σιγά και άλλοι σοβαροί επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, που μέχρι τώρα σιωπούσαν, θα προστεθούν σε αυτούς που ήδη έχουν εμφανιστεί, και θα αποδομήσουν όλοι μαζί όλα όσα μας έχουν πείσει ότι ισχύουν για τον Convid-19.

Και θα δικαιωθούμε και όλοι εμείς, που τι κάναμε;

Απλά φωνάζαμε ότι ...“κάτι δεν πάει καλά”...

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "Έκθεση -βόμβα από TO Υπ. Εσωτερικών της Γερμανίας- Λάθος συναγερμός το lockdown λόγω κορωνοϊού DEM DEM DEUTSCHEN VOLKE Δευτέρα 01/06/2020 11:28 Πιθανότατα σε κανένα σημείο o κίνδυνος από τον νέο ιό δεν ξεπέρασε το κανονικό επίπεδο, αναφέρει η επίμαχη έκθεση του γερμανικού Υπ. Εσωτερικών"

Από Νίκος Αντωνιάδης

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments