......

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ ΕΔΕΣΣAΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ  ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ  ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ  ΕΔΕΣΣΗΣ
 

2021-01-31-210041


     Τηρουμένων των προστατευτικών μέτρων λόγω κοροναϊού και χωρίς επίσημους καλεσμένους, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021, τελέστηκε το μνημόσυνο των έξι κατοίκων Μεσημερίου και του ενός κ

ατοίκου Φλαμουριάς που δολοφονήθηκαν άνανδρα, από τους Βούλγαρους κομιτατζήδες, στις 2 Φεβρουαρίου 1905, σε ενέδρα λίγο έξω από το χωριό Μεσημέρι.   
     Ο πατήρ Παντελεήμων, που χοροστάτησε στην Θεία λειτουργία μαζί με τον πατέρα θεόκλητο,      εφημέριο του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων Μεσημερίου, αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας.


     Μετά το μνημόσυνο προσφέρθηκαν κόλυβα, από τους συγγενείς των θυμάτων, και ακολούθησε τρισάγιο στην προτομή του ενός εκ των φονευθέντων Ιερέα Ευστάθιο       Παπαστογιάννου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας.


     Συγχαίρουμε τους συγγενείς των θυμάτων που εδώ και 115 χρόνια μνημονεύουν τους επτά προγόνους τους που μαρτύρησαν για την  Ελληνικότητα των Μακεδόνων, τον πάντα παρόντα δήμαρχο Έδεσσας κ.Δημ.Γιάννου, τον πρόεδρο της κοινότητας Μεσημερίου κ. Κων. Γιόντη, τους κατοίκους του χωριού, που πάντα συμμετέχουν, αλλά κατακρίνουμε την παρουσία ανθρώπων που εδώ το παίζουν πατριώτες και στην Αθήνα συναινούν στην πλήρη εφαρμογή της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών,  βεβηλώνοντας την μνήμη των θυμάτων.       
     


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments