....

ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΣΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ

 

 

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, μνήμη της Ανακομιδής των ιερών λειψάνων του εν αγίοις πατρός ημών Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αλμωπίας την μοναχική κουρά (ρασοευχή) του κ. Γεωργίου Σαφράμη από την Πολυκάρπη Αλμωπίας, ο οποίος έλαβε το μοναχικό όνομα Αγάπιος. Το όνομα αυτό του δόθηκε, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, εις τιμήν και μνήμην του αγίου μάρτυρος Αγαπίου, ενός εκ των τριών τέκνων της αγίας Βάσσης της Εδεσσαίας.
Τον μοναχό Αγάπιο προσήγαγε κατά το πέρας της ακολουθίας του Μεγάλου Εσπερινού ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος. Παρέστησαν επίσης ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, κληρικοί της περιοχής, οι πατέρες της Ιεράς Μονής και μικρός αριθμός πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την προσλαλιά του στον νέο μοναχό του συνέστησε προσοχή στον πνευματικό αγώνα που αναλαμβάνει με την είσοδό του στην μοναχική ζωή, υπακοή στον Ηγούμενο της Μονής, ο οποίος τον προσήγαγε στον μοναχισμό, και του ευχήθηκε να ευαρεστήσει τον Θεό με την ζωή του.
 


 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments