....

ΜΩΡΑΪΤΗΣ: ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ – ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΙΞΩ ΒΕΝΙΖΕΛΟ (BINTEO)

Ερωτηθείς για το αν με τη στάση των διαφωνούντων βουλευτών υπάρχει κίνδυνος απώλειας

της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έριξε το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση και απάντησε πως τέτοιο ζήτημα υπάρχει μόνο αν ολόκληρη η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ κατατεθεί ως ένα άρθρο.

Μήνυμα πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για το γάλα έστειλε την Παρασκευή, μέσω του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, στον απόηχο της οποίας οι βουλευτές σχολίασαν πως η κυβερνητική συνοχή δεν κινδυνεύει λόγω του γάλακτος.

«Δεν μπορούμε να φύγουμε από το παλαιό καθεστώς στο γάλα [...] Δεν ψηφίζω, αλλά και άλλοι βουλευτές», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραΐτης.

Ερωτηθείς για το αν με τη στάση των διαφωνούντων βουλευτών υπάρχει κίνδυνος απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην ψήφιση του κρίσιμου νομοσχεδίου με τη συμφωνία με την τρόικα, ο κ. Μωραΐτης έριξε το «μπαλάκι» στην κυβέρνηση, απαντώντας πως τέτοιο ζήτημα υπάρχει μόνο αν ολόκληρη η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ κατατεθεί ως ένα άρθρο.

Το επίμαχο νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή Τετάρτη ή Πέμπτη, έχοντας τρεις διακριτές ενότητες (μία από αυτές θα αφορά διαρθρωτικές αλλαγές), χωρίς όμως να είναι γνωστό αν θα υπάρχουν ξεχωριστά άρθρα.

Ερωτηθείς δε αν η διαφωνία ορισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ συνιστά απόπειρα να πληγεί ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κ. Μωραΐτης απάντησε πως κατηγορηματικά «όχι», προσθέτοντας πως «είναι λάθος να μπαίνουν τέτοια ζητήματα».

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος διεμήνυσε πως είναι ανοιχτός σε βελτιώσεις στη συμφωνία για το γάλα, αλλά υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν να τεθεί σε κίνδυνο η σωτηρία της χώρας για το γάλα.


http://www.skai.gr

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments