....

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ «ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΝΤΑΣ» ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΝΟΤΕΣ!

 

Με πολλή μουσική μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από τoΜουσικό Σχολείο Κατερίνης διαμαρτυρήθηκαν την Τρίτη 3/12 για τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους, πραγματοποιώντας πορεία στο κέντρο της πόλης και συναυλία στο σιντριβάνι.

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από το 15μελές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.Να σημειωθεί ότι είχε κηρυχθεί στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Με πλακάτ και με τη γλώσσα της μουσικής, που τόσο καλά γνωρίζουν, συνοδεία έγχορδων, πνευστών και κρουστών οργάνων, οι μαθητές διατράνωσαν μελωδικά τις διεκδικήσεις τους για άμεση κάλυψη όλων των κενών σε μουσικά μαθήματα και άμεση πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών.

Απαίτησαν δωρεάν εγχειρίδια μελέτης γιατα μαθήματα μουσικήςκαι σύγχρονες κτιριακές υποδομές, αφού στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης η διδασκαλία πραγματοποιείται σε αίθουσες kibo. Παράλληλα ζήτησαν να λυθούν ζητήματα που αφορούν στην πιστοποίηση των σπουδών στα μουσικά μαθήματα.

Στο στόχαστρο των συνθημάτων βρέθηκε η αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων, με τους μαθητές να φωνάζουν «Η μουσική παιδεία είναι πολιτισμός και την καταπατάειο κάθε υπουργός».

 

2019-12-04-163427 2019-12-04-163418 2019-12-04-163409 2019-12-04-163401

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments