....

ΜΠΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤO ΜΕGA;

«Ο κόμπος έφθασε στο χτένι» για το Mega και η τύχη του καναλιού θα κριθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα: Οι μεγαλομέτοχοι βάζουν λεφτά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ή το κανάλι κλείνει και θα σταματήσει να εκπέμπει σε λίγες μέρες. Αντιφατικές οι πληροφορίες για τις προθέσεις των μεγαλομετόχων και των υποψήφιων στρατηγικών επενδυτών, που προσφέρονται να εισφέρουν κεφάλαια και να αναλάβουν τη διάσωση-εξυγίανση της εταιρείας. Εκτός σχήματος φαίνεται ότι θα μείνει η οικογένεια Βαρδινογιάννη, που ποντάρει στο Star.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται  υπό την ασφυκτική πίεση των τραπεζών, που προσπαθούν να διασφαλίσουν τις απαιτήσεις τους, απειλώντας  ότι θα εξαντλήσουν όλα τα μέσα.

Σήμερα συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, όπου εκπροσωπούνται όλοι οι μεγαλομέτοχοι. Αρχικά διέρρευσε ότι  δεν ελήφθη καμία απόφαση, ότι οι μεγαλομέτοχοι αρνήθηκαν να εισφέρουν κεφάλια και ότι το κανάλι οδηγείται πλέον σε λουκέτο. Αναφέρθηκε μάλιστα ότι  απεσύρθη η πρόταση του  εκδότη Θεοχάρη Φιλιππόπουλου να αναλάβει τη διάσωση του καναλιού, επικεφαλής ομάδας επιχειρηματιών-επενδυτών που  θα συμμετάσχουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Αν συνεχεία το φως της δημοσιότητας είδαν εκ διαμέτρου αντίθετες πληροφορίες: Ότι οι βασικοί μέτοχοι – πλην  Βαρδινογιάννη -  ο κ. Φιλιππόπουλος ως εκπρόσωπος υποψήφιων επενδυτών και ο επιχειρηματίας Δ. Μάρης συμφώνησαν σε ΑΜΚ της τάξεως των 17,5 εκατ. ευρώ. Υπέγραψαν μάλιστα πρακτικό, με το οποίο δεσμεύονται έναντι των πιστωτριών τραπεζών ότι θα εισφέρουν αυτό το ποσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  Θ. Φιλιππόπουλος δήλωσε ότι μπορεί να εισφέρει 5 εκατ., οι Δ. Μάρης και Φ. Μπόμπολας μίλησαν για 7,5 εκατ. ενώ  ο  Σταύρος  Ψυχάρης επιφυλάχθηκε αρχικά και αργότερα τηλεφώνησε από το γραφείο του ότι μπορεί να μπει στην ΑΜΚ με 5 εκατ. ευρώ.
Τα 17,5 εκατ. ευρώ δεν επαρκούν βέβαια για την κάλυψη των υποχρεώσεων του καναλιού, αλλά θα δώσουν μια «ανάσα» για να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι του Mega  είναι απλήρωτοι και απειλούν καθημερινά με στάσεις εργασίας. Σήμερα μάλιστα, όταν διέρρευσε ότι οι μέτοχοι δεν  συμφώνησαν σε ΑΜΚ, υπήρξε κινητοποίηση εργαζομένων – τεχνικών και δημοσιογράφων -  για να μην εκπέμψει το κανάλι.

Αν επιβεβαιωθεί η συμφωνία στο ΔΣ και  υλοποιηθεί η ΑΜΚ, θα αλλάξει η μετοχική  σύνθεση  της εταιρείας. Στο μετοχικό σχήμα θα εισέλθουν ο εκδότης Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, εταίρος της οικογένειας Βαρδινογιάννη σε εταιρείες media και ο επιχειρηματίας Δημ Μάρης, ιδιοκτήτης ιντερνετικών ΜΜΕ («Media24») και εταίρος του ομίλου Μπόμπολα στην εταιρία στοιχηματισμού “Stoiximan”.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments