....

ΜΠΕΤΥ ΦΡΑΓΚΟΥ: ΠΕΡΑΣΕ ΦΩΣ ΣΚΟΡΠΙΖΩΝΤΑΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ήρθε λοιπόν ο Πρωθυπουργός της χώρας στην πόλη μας... Ήρθε , είδε (???) και απήλθε... Πέρασε, όχι "φως σκορπίζοντας" κατά την ταπεινή μου άποψη, αν και πολλά τα φλας με παράγοντες και παραγοντίσκους, με γλοιώδεις παρατρεχάμενους και περικοκλάδες, κισσούς και μύκητες της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου.

Είδαμε πολλά πρόσωπα να χαίρονται και να χαριεντίζονται ποικιλοτρόπως γύρω από την Εξουσία. Και οι πολίτες? Οι πολίτες που γνωρίζουν τον τόπο και τον πονούν? Τι ένιωσαν? Η επίσκεψη ενός πολιτικού προσώπου , πόσο μάλλον του Πρωθυπουργού θα είχε ενδιαφέρον για τον τόπο και τους πολίτες αν γνωρίζαμε ποια θέματα τέθηκαν από τους τοπικούς άρχοντες και ποιες δεσμεύσεις ουσιαστικές και πειστικές άφησε το κυβερνητικό επιτελείο. Όλα τα άλλα είναι φθηνή πολιτικάντικη τακτική που επιτέλους πρέπει να σταματήσει από όσους/ες θέλουν να ασχολούνται με τα κοινά, αλλά και από όσους/ες την ανέχονται. Και αυτό θα γίνει όταν οι πολίτες αναγνωρίσουν την ουσία και διεκδικήσουν αυτά που τους αξίζουν, εξοβελίζοντας όσα και όσους τους παραμυθιάζουν. Και σίγουρα η ουσία δεν εμπεριέχεται σε φωτογραφικά στιγμιότυπα λες και ήρθε ο θείος από την πρωτεύουσα που χαιρόμαστε να πιούμε καφεδάκι μαζί του............

Ο τόπος έχει χάσει κεκτημένα και συνεχίζει να χάνει σε όλα τα πεδία. Και σε αυτό δεν φταίει η οικονομική κρίση, η πανδημία και όσοι άλλοι παράγοντες μπορεί να επικαλούνται οι τοπικοί μας πολιτικοί εκπρόσωποι ως άλλοθι των ενεργειών τους. Φταίνε οι επιλογές τους και η στάση τους, φταίμε κι εμείς που τα ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα και παθητικά ή γκρινιάζοντας και μιζεριάζοντας. Τεκμηριωμένη, δίκαιη, στιβαρή, σοβαρή και σταθερή διεκδίκηση απαιτείται από όλους μας. Για την ποιότητα ζωής μας, για το μέλλον της πόλης μας, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments