....

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΈΒΡΟ

Σε ολιγόωρους αποκλεισμούς των δρόμων αλλά και της Εγνατίας οδού προχώρησαν σήμερα οι αγρότες των μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας.

Σε ποιους δρόμους έστησαν μπλόκα οι αγρότες

Πιο συγκεκριμένα από τις 16.00 έως τις 17.30 παρέμεινε κλειστή η εθνική οδός Κοζάνης – Φλώρινας στο ύψος του Φιλώτα από το μπλόκο των αγροτών της Εορδαίας και της Βεγορίτιδας.

Νωρίτερα στις 15.00 έως τις 16.00 οι αγρότες των Γρεβενών απέκλεισαν την Εγνατία οδό στο ύψος του κόμβου της Μυρσίνας.

Κατά την διάρκεια του ολιγόωρου αποκλεισμού επισκέφθηκε το μπλόκο ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ όπου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στον αγώνα τους, ενώ ταυτόχρονα τους παρότρυνε να δείχνουν κοινωνική ευαισθησία και κατανόηση στους πολίτες που θα χρειαστούν να μετακινηθούν για λόγους ανάγκης εκτός Γρεβενών.

«Δείξτε κατανόηση στους πολίτες που θα χρειαστεί να μετακινηθούν εκτάκτως εκτός Γρεβενών» – Η παράκληση του Μητροπολίτης Δαβίδ στους αγρότες


Το μεσημέρι στις 12.00 οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Καστοριάς προχώρησαν στον συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου και με αγροτικά μηχανήματα άδειασαν κοπριά στον αύλειο χώρο.

 

Επιπροσθέτως, γύρω στις 19.00, αγρότες έκλεισαν ένα ρεύμα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ύψος των διωδίων Μαλγάρων. Θέλησαν, με τρακτέρ αλλά και πεζή, να αποκλείσουν την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, λίγο πριν τα διόδια των Μαλγάρων, όμως συνάντησαν τον φραγμό των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν το επέτρεψαν και έφραξαν την είσοδο στα τρακτέρ, προκειμένου να μην βγουν στην ΠΑΘΕ. Μετά από διαπραγματεύσεις τους επετράπη να βγουν πεζή και να κλείσουν συμβολικά τον δρόμο. Απέκλεισαν το ρεύμα με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

 

Τετράωρο «μπλόκο» για τα φορτηγά στα σύνορα Φλώρινας-Μπίτολα

Την ίδια ώρα οι αγρότες συνεχίζουν να ενισχύουν με τρακτέρ το μπλόκο στο τελωνείο της Νίκης στην Φλώρινα και προγραμματίζουν, το μεσημέρι της Παρασκευής, να προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων Φλώρινας-Μπίτολα για 4 ώρες, με αποκλεισμό μόνο των διερχόμενων φορτηγών.

 

Έβρος

Με μια δυναμική κινητοποίηση, οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής Αλεξανδρούπολης, που έχασαν στις φωτιές του καλοκαιριού την παραγωγή τους, το μεσημέρι της Τετάρτης κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης με τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και κομμάτια απ’ τα καμένα ελαιόδεντρα τους.

Όπως γράφει το evrownews.gr, πέρασαν πάνω από πέντε μήνες που καταστράφηκαν 200.000 ελαιόδεντρα στην Μάκρη και στις γύρω περιοχές, αλλά δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση από την κυβέρνηση.

Αφού συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Μάκρης, αγρότες από όλα τα χωριά (Μάκρη, Δίκελλα, Μεσημβρία, Πλάκα, Νέα Χηλή), ξεκίνησαν με μηχανοκίνητη πορεία προς το κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Με ελληνικές σημαίες και καμένα κομμάτια απ’ τις ελιές τους.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments