....

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΛΟΓΩ ΑΝΑΓΚΗΣ ΑΨΙΔΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Την παράταση της προθεσμίας για την προμήθεια και την εγκατάσταση των ειδικών προστατευτικών μπαρών-αψίδων –θαλάμων (κατά τύπο και κατά περίπτωση) στους γεωργικούς ελκυστήρες -τρακτέρ, που κατασκευάστηκαν και πήραν άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας πριν τις 22 Μαΐου 1998 , περιμένουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για να μπορέσουν να προχωρήσουν στις μεταβιβάσεις των μηχανημάτων τους.

 

Σύμφωνα με την απόφαση ΔΓC47/23-4-1998 και στη συνέχεια με την 11337/Γ3Β/2365/2009, καθίσταται υποχρεωτική η ύπαρξη Δ.Π.Ε.Α. στους διαξονικούς γεωργικούς ελκυστήρες.

Ο σημαντικότερος λόγος που εξακολουθεί να δίνεται κάθε χρόνο η παράταση είναι ότι δεν υπάρχουν στην αγορά εγκεκριμένες Δ.Π.Ε.Α. (Διατάξεις προστασίας έναντι ανατροπής για τους διαξονικούς γεωργικούς ελκυστήρες) για όλους τους τύπους διαξονικών ελκυστήρων που κυκλοφορούν στην ελληνική επικράτεια.

Ήδη στις αρμόδιες υπηρεσίες Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειών σε όλη τη χώρα έχουν συσσωρευθεί εκατοντάδες αιτήσεις μεταβίβασης κάτοχων τρακτέρ παλαιού τύπου, χωρίς διάταξη προστασίας έναντι ανατροπής (Δ.Π.Ε.Α) που εκκρεμούν καθώς πρέπει να εκδοθεί νέα απόφαση παράτασης από  το ΥπΑΑΤ.

Η τελευταία παράταση  είχε δοθεί με τροποποιητική Υπουργική Απόφαση από το ΥπΑΑΤ , που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 12.4.2023, τα τρακτέρ που έχουν ταξινομηθεί ή απογραφεί πριν τις 21.5.1998 και δεν φέρουν διάταξη προστασίας έναντι ανατροπής εγκεκριμένου τύπου (Δ.Π.Ε.Α.), υποχρεούνται όπως εφοδιαστούν με αυτή μέχρι και την 31.12.2023.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments