....

ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΈΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ - ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

 
Σε ετοιμότητα είναι οι αγρότες έξω από τη Θεσσαλονίκη όπου έχουν κάνει μπλόκο με τα τρακτέρ τους.
Παραπλεύρως της Εθνικής οδού Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, κάτω από την αερογέφυρα Θέρμης, βρίσκονται από χτες το μεσημέρι αγρότες από χωριά της ανατολικής Θεσσαλονίκης έχοντας στήσει μπλόκο με τα τρακτέρ τους.
Η αστυνομία δεν άφησε τους αγρότες να κατέβουν με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης και στο ΥΜΑΘ για να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους.
Παρά το αστυνομικό «μπλόκο», οι αγρότες δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν να κινηθούν προς την πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι, οι αγρότες έκαναν κίνηση να κατεβάσουν τα τρακτέρ στον δρόμο και να κατευθυνθούν στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο δυνάμεις των ΜΑΤ με κλούβες έκλεισαν το οδόστρωμα μην επιτρέποντας την έξοδο.
Οι αγρότες ήθελαν να φτάσουν με τα τρακτέρ έξω από το ΥΜΑΘ και να διανυκτερεύσουν εκεί προκειμένου να συναντήσουν τον υφυπουργό κ. Καλαφατη. Τελικά ζητούν να τους επισκεφτεί στο μπλόκο ο υφυπουργός αλλά και ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να τους θέσουν τα αιτήματά τους.
Παρότι για λίγα λεπτά έκλεισε η εθνική οδός, σύντομα δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία με τους αγρότες να παραμένουν στο σημείο αναμένοντας τις απαντήσεις των δύο πολιτικών.

 

«Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Απαιτούμε από τον Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να έρθουν στο μπλόκο της Θέρμης για να ακούσουν τα δίκαια αιτήματα μας και να πιέσουν την Κυβέρνηση να δεχθεί το ραντεβού με ΟΛΟΥΣ τους αγρότες της χώρας» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Οι εξελίξεις στο μπλόκο της Θεσσαλονίκης από το πρωί της Παρασκευής

Αρχικά όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι αγρότες η ηγεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης την οποία επισκέφτηκε κλιμάκιο αγροτών συμφώνησαν να μπουν στην πόλη με περίπου 50 τρακτέρ. Όμως στη συνέχεια τους ανέφεραν ότι με εντολή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ τους απαγορεύτηκε.
Έτσι οι αγρότες αποφάσισαν να κλείσουν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Μουδανιών για περίπου 25 λεπτά.
Η κυκλοφορία των οχημάτων όση ώρα ήταν κλειστή η εθνική πραγματοποιήθηκε μέσω του κόμβου της αερογέφυρας Θέρμη.
Μπλόκο από αγρότες με τα τρακτέρ τους έξω από τη Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.02.2022
Μπλόκο από αγρότες με τα τρακτέρ τους έξω από τη Θεσσαλονίκη
Μπλόκο από αγρότες με τα τρακτέρ τους έξω από τη Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.02.2022
Μπλόκο από αγρότες με τα τρακτέρ τους έξω από τη Θεσσαλονίκη
Οι αγρότες ζητούν ενίσχυση του εισοδήματός τους με αφορολόγητο πετρέλαιο, απαλλαγή του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ρήτρα αναπροσαρμογής και αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ κατά 100%, καθώς έχουν αυξηθεί οι τιμές των γεωργικών εφοδίων και των ζωοτροφών.
Μπλόκο από αγρότες με τα τρακτέρ τους έξω από τη Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.02.2022
Μπλόκο από αγρότες με τα τρακτέρ τους έξω από τη Θεσσαλονίκη
Στο μπλόκο και ο 26χρονος Βασίλης Γιαλιάς που από τα 18 του ασχολείται με την καλλιέργεια σιτηρών στη Γαλατίστα Χαλκιδικής.
Όπως ανέφερε στο Sputnik οι αυξήσεις στο πετρέλαιο, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα εφόδια τους έχουν τσακίσει και έχουν μηδενίσει τα εισοδήματά τους.
Ο 26χρονος αγρότης Βασίλης Γιαλιάς - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.02.2022
Ο 26χρονος αγρότης Βασίλης Γιαλιάς
«Κάθε χρόνο η κατάσταση γίνεται χειρότερη για τα εισοδήματά μας» διαπιστώνει. Πάντως, τις εντυπώσεις έκλεψε ένα τρακτέρ το οποίο στο μήνυμά του έγραφε: «Υποσχέθηκες αγροτικό πετρέλαιο, τώρα γιατί γ@@@».
Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του ο αγροτο-κτηνοτροφικός σύλλογος αναφέρει ότι «οι αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στους δρόμους προκειμένου να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα του κλάδου που μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση».
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης  - Sputnik Ελλάδα, 1920, 18.02.2022
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης
«Απαιτούμε από την Αστυνομία να μας αφήσει να διαδηλώσουμε για να γνωστοποιήσουμε τα αιτήματά μας, πολλά από τα οποία αφορούν ολόκληρη την κοινωνία. Να σταματήσει η κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τις κλούβες της Αστυνομίας που έχουν κατακλύσει τα χωριά μας και το μπλόκο της Θέρμης και να δεχθεί το ραντεβού που ζητάμε με τους συναδέλφους από όλη τη χώρα» προσθέτει στην ίδια ανακοίνωση.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments