....

ΜΠΟΡΙΣΟΦ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Μάιος 21, 2019. 20:46
 
Σόφια.
 
Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραστούν στην έναρξη της διασύνδεσης φυσικού αερίου μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, αύριο 22 Μαΐου.
 


Στη συνάντησή τους οι δύο πρωθυπουργοί θα συζητήσουν τη συνεργασία μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας καθώς και την ενέργεια, τις υποδομές και τη συνδεσιμότητα των μεταφορών στην περιοχή των Βαλκανίων. Αυτό ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του  Υπουργικού Συμβουλίου.
 
 
Η σύνδεση φυσικού αερίου μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας έχει μήκος 182 χλμ, εκ των οποίων τα 150 χλμ είναι επί βουλγαρικού εδάφους.
 
 Ξεκινά από την Κομοτηνή και συνδέεται στο βουλγαρικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου στη Στάρα Ζάγκορα.
 
Η τεχνική του ικανότητα ανέρχεται από 3 ως 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 220 εκατομμύρια ευρώ.
 
 
Η τελετή έναρξης των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 π.μ. στις 22 Μαΐου 2019 στο χωριό Μίρκαβα στο δρόμο μπροστά από το συνοριακό σημείο ελέγχου Μακάζα.
 
 
Η διασύνδεση αυτή του φυσικού αερίου θα οδηγήσει σε μια πραγματική διαφοροποίηση των πηγών φυσικού αερίου, καθώς θα λαμβάνεται από το Αρζεμπαϊτζάν από τον αγωγό Αδριατικής, επίσης μέσω της διασύνδεσης η Βουλγαρία θα είναι σε θέση να εφοδιάζεται από τον τερματικό σταθμό ΥΦΑ Αλεξανδρούπολης από τις ΗΠΑ, Κατάρ, Αλγερία, Ισραήλ, Αίγυπτο και άλλους.
 
 
 
24chasa.bg
--

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments