....

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΠΤΗΣΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΠΑΝΩ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ

Οι βουλγαρικές αρχές αναζητούν τον μυστηριώδη πιλότο που πέταξε στον εναέριο χώρο πολλών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης χωρίς άδεια με ένα μικρό αεροπλάνο την Πέμπτη, θέτοντας σε εγρήγορση τις αεροπορικές δυνάμεις, προτού εγκαταλείψει το αεροσκάφος και εξαφανιστεί χωρίς ίχνη.

 

Το διθέσιο δικινητήριο αεροπλάνο Beechcraft φαίνεται να έφυγε από τη Λιθουανία και μετά πέταξε πάνω από την Πολωνία και τη Σλοβακία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Μπόικο Ρατσίκοφ.

Στη συνέχεια, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Ουγγαρία, μετά την οποία διέσχισε για λίγο τη Σερβία και τη Ρουμανία και εισήλθε στη Βουλγαρία την Τετάρτη στις 16.09 GMT, διευκρίνισε το υπουργείο Άμυνας.

 


 

Το αεροπλάνο δεν είχε σχέδιο πτήσης, οι αναμεταδότες απενεργοποιήθηκαν και ο πιλότος δεν ανταποκρινόταν σε ηχητικά μηνύματα και οπτικά σήματα. Το ύποπτο αεροσκάφος συνοδευόταν αρχικά από ουγγρικά μαχητικά αεροσκάφη και στη Ρουμανία από ρουμανικά και αμερικανικά αεροσκάφη F-16 από την αεροπορική βάση Feteşti.

Η βουλγαρική αεροπορία ειδοποιήθηκε με τη σειρά της, δεν συνόδευσε το αεροσκάφος, θεωρώντας ότι «δεν αποτελούσε απειλή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Άμυνας Ντράγκομιρ Ζάκοφ. Στην πραγματικότητα, ο καιρός ήταν πολύ κακός.

Το 60χρονο αεροπλάνο βρέθηκε τελικά, καλυμμένο με μουσαμά και με ακόμα καυτή μηχανή, αλλά χωρίς ίχνος πληρώματος, στον διάδρομο ενός ιδιωτικού αεροδρομίου στη βορειοανατολική Βουλγαρία, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα.

Η βουλγαρική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση την Πέμπτη.

Nova.bg

--

The Hellenic Information Team

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments