....

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΣΥ

ΟΕΝΓΕ 6/5/23
ΘΕΜΑ : ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΣΥ
Μια μέρα μόλις μετά την απόσυρση της επικίνδυνης για τους ασθενείς εγκυκλίου περί «εφημερίας τομέα» και «την άτακτη» υποχώρηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ,η αναπληρώτρια υπουργός υγείας ξαναχτυπά !
Την ώρα που τα νοσοκομεία είναι στα πρόθυρα λειτουργικής κατάρρευσης ,την ώρα που το φαινόμενο των παραιτήσεων των νοσοκομειακών γιατρών παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας ,η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει προεκλογικά για να ξεμπερδεύει με τις εκκρεμότητες που τις έχουν απομείνει για την πλήρη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις Α.Ε.
Αυτό το στόχο εξυπηρετεί η προκήρυξη, κυριολεκτικά στο παρά πέντε των εκλογών ,126 θέσεων συντονιστών διευθυντών ΕΣΥ ,δηλαδή προϊστάμενων ,πρόθυμων να φέρουν σε πέρας τη βρώμικη δουλειά της απαρέγκλιτης υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής στο χώρο της υγείας.
Την ώρα που έχουν παγώσει όλες οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των ελάχιστων προσλήψεων επιμελητών Β που έχουν προκηρυχθεί ,και που είναι ζωτικής σημασίας για να λειτουργήσουν τα τμήματα και οι κλινικές ,την ώρα που έχουν παγώσει με πρόσχημα την προεκλογική περίοδο ακόμα και οι διορισμοί νέων ειδικευόμενων σε πολλά νοσοκομεία ,η κυβέρνηση προκηρύσσει θέσεις συντονιστών διευθυντών φωτογραφίζοντας «ημέτερους». Μάλιστα η περίοδος «υποβολής υποψηφιοτήτων» είναι από 15 ως 24 Μαΐου 2023 ,ενώ είναι γνωστό ότι στις 21 Μαΐου διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές.
Είναι εξοργιστικό από την μια να έχουμε τραγική υποστελέχωση σε πολλά τμήματα λόγω πολιτικής «μη προσλήψεων» και λόγω καταιγίδας παραιτήσεων ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ ,και από την άλλη η κυβέρνηση που έχει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτό , να τρέχει τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές να προλάβει να προκηρύξει «φωτογραφικά» θέσεις … «συντονιστών διευθυντών».
Οι κλινικές χρειάζονται νέους Επιμελητές, όχι «συντονιστές διευθυντές» - Απαιτούμε να γίνουν όλες οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών με προτεραιότητα τμήματα που ήδη βρίσκονται σε λειτουργική κατάρρευση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΟΥΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ «ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ»

https://www.tastv.gr/sites/default/files/images/345436491_212355401539573_891504495965659935_n.jpg

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments