......

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ [VIDEO]

ην παρέμβαση του Εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί το θέμα των ετεροχρονισμένων κρουσμάτων ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

«Ζήτησα να παρέμβει ο εισαγγελέας προκειμένου να γίνει έρευνα για το αν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία όταν εντοπίστηκαν αρχικά και δεν δηλώθηκαν από τον νόμο και αν αυτό αποτέλεσε αιτία για την αναμετάδοση του κορωνοϊού από ανυποψίαστους πολίτες στους οποίους δεν είχε γνωστοποιηθεί ότι ήταν θετικοί στον ιό», τόνισε ο κ. Κασαπίδης σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τις τελευταίες εξελίξεις με την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη «δυστυχώς αποδεικνύεται πως και άλλα κρούσματα ετεροχρονισμένα δηλώνονταν σε άλλες ημερομηνίες». Ο ίδιος τόνισε πως θα απαιτήσουμε «την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας στην περιοχή μας και να καταλογιστούν ευθύνες».

Ο κ. Κασαπίδης πρόσθεσε πως «με διαβεβαίωσαν από την Αθήνα πως τα ετεροχρονισμένα αυτά κρούσματα δεν επηρέασαν τη λήψη αποφάσεων για τα μέτρα στην περιοχή μας».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας επισήμανε ότι «η κατάσταση με την πορεία της πανδημίας στην ΠΕ Κοζάνης δείχνει ότι βελτιώνεται και είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα μετά την ταλαιπωρία των πολιτών».

Χαρίσιος Γκοβεδάρος: Στις 12 Ιανουαρίου στην ΠΕ Κοζάνης είχαμε 31 ετεροχρονισμένα κρούσματα στην Εορδαία

Συνολικά 31 κρούσματα που ήταν από τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, κατεγράφησαν στις 12 Ιανουαρίου. Επίσης, 9 ετεροχρονισμένα κρούσματα από την ίδια περίοδο του Νοεμβρίου, κατεγράφησαν στις 11/1. Παράλληλα, 9 ετεροχρονισμένα κρούσματα επίσης από το 1ο δεκαήμερο του Νοεμβρίου κατεγράφησαν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, τόνισε ο διευθυντής της Δνσης Υγείας της Περιφέρειας Χαρίσιος Γκοβεδάρος.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments