....

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ!

ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ !

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΘΙΑΣΟΣ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ!

 

     Με μία άκρως επικίνδυνη απόφαση της, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας δυναμιτίζει τη λειτουργία του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου Γιαννιτσών και κατ’ επέκταση τη λειτουργία ολοκλήρου του νοσοκομείου, αφού το αναισθησιολογικό αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο κάθε νοσοκομείου.

     Κινδυνεύει με διάλυση ένα τμήμα που λειτούργησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και λειτουργεί μέχρι σήμερα, με υποδιπλάσιο προσωπικό και σοβαρότατες ελλείψεις.

     Η πανδημία ανέδειξε τη γύμνια του δημόσιου συστήματος Υγείας και την άρνηση των κυβερνήσεων να λάβουν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του. Οι αναισθησιολόγοι του τμήματος, πραγματοποίησαν με αυτοθυσία ατέλειωτα εξοντωτικά ωράρια, με 12 και 13 εφημερίες κάθε μήνα για τις ανάγκες διασωλήνωσης και παρακολούθησης στη ΜΕΘ, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στη Παθολογική κλινική και στις διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.

     Είναι προφανές ότι το Υπουργείο Υγείας, η 3η ΥΠΕ και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων της Πέλλας, αντιμετωπίζουν τους μέχρι πρότινος «ήρωες» ως αναλώσιμο προσωπικό, στύβοντας από αυτούς μέχρι και την τελευταία σταγόνα της προσφοράς τους, ευτελίζοντας και απαξιώνοντας το λειτούργημα του νοσοκομειακού ιατρού. Με την πολιτική τους ωθούν σε παραίτηση όλο και περισσότερους γιατρούς του ΕΣΥ, αποβλέποντας από ότι φαίνεται, στην ερήμωση και την επακόλουθη de facto συγχώνευση των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών.

 

     Στο Νοσοκομείο Έδεσσας η κατάσταση έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια ασφαλούς λειτουργίας. Μόλις δύο αναισθησιολόγοι απέμειναν, γεγονός που οδήγησε σε πολύμηνη αναστολή των τακτικών χειρουργείων, η οποία «ξεπεράστηκε» με την ακραία εντατικοποίηση και την υπερεφημέρευση των συναδέλφων, με ότι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια ασθενών και γιατρών. Αντί να γίνουν μαζικές προσλήψεις αναισθησιολόγων, η Διοίκηση «αποφασίζει και διατάσσει» την αναγκαστική μετακίνηση αναισθησιολόγου με «εντέλλεσθε». Αρνείται μάλιστα να εξετάσει και να απαντήσει εγγράφως, όπως οφείλει, στις τεκμηριωμένες ενστάσεις των αναισθησιολόγων, που με γνώμονα την προάσπιση της λειτουργίας του νοσοκομείου και την ασφάλεια ασθενών και γιατρών, εξήγησαν εγκαίρως με έγγραφα τους προς τη Διοίκηση την αποδιοργάνωση που προκαλεί στο πρόγραμμα του τακτικού ωραρίου (προγραμματισμός χειρουργείων πέραν του τριμήνου) και στο εφημεριακό πρόγραμμα του τμήματος, η απόφαση της αναγκαστικής μετακίνησης.

     Η Διοίκηση κάλεσε τον συνάδελφο σε απολογία, με την κατηγορία πως απουσίαζε αδικαιολόγητα από τη θέση του, ενώ αυτός εφημέρευε στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, σύμφωνα με το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, αναμένοντας την απάντηση της Διοίκησης. Η Διοίκηση μάλιστα επέλεξε τον δρόμο του αυταρχισμού, στέλνοντας δικαστικό επιμελητή στο σπίτι του συναδέλφου την ημέρα που αυτός εφημέρευε, διαταράσσοντας ακόμη και αυτήν την οικογενειακή γαλήνη, αντιμετωπίζοντας τον σαν κοινό εγκληματία.

,

     Και σαν να μην έφτανε ο κίνδυνος διάλυσης του αναισθησιολογικού τμήματος, μεθοδεύουν την μετακίνηση γιατρού της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, σαν ανταλλάξιμο πιόνι στη σκακιέρα των αναγκαστικών μετακινήσεων, με γιατρό μετακινημένο στην Κοζάνη του οποίου η οργανική θέση είναι στο νοσοκομείο Γιαννιτσών. Όταν εξήγησε η διευθύντρια της ΜΕΘ, σε επικοινωνία της με την Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ, πως η αναγκαστική αυτή μετακίνηση θα οδηγήσει το σύνολο των εντατικολόγων του τμήματος της σε παραίτηση, οι Διοικητές της 3ης ΥΠΕ απάντησαν πως αυτό δεν είναι δικό τους πρόβλημα και πως «όσο είναι γιατροί του ΕΣΥ θα πηγαίνουν όπου οι Διοικήσεις τους στείλουν».

 

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις απαράδεκτες αναγκαστικές μετακινήσεις ιατρών για την συγκάλυψη των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τμήματα και κλινικές των Νοσοκομείων από την χρόνια υποστελέχωση. Από τη μία δεκάδες κενές οργανικές θέσεις και από την άλλη προσλήψεις με το σταγονόμετρο και συνεχείς υποχρεωτικές μετακινήσεις ιατρών, που περιφέρονται κάνοντας έναν αγώνα δρόμου από τη μία δομή υγείας στην άλλη.

 

     Το Υπουργείο Υγείας, η 3η Υγειονομική Περιφέρεια και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων, όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει, δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού με βάση τις ολοκληρωμένες προτάσεις της Ομοσπονδίας των Ενώσεων των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και των Ενώσεων των Νοσοκομειακών Ιατρών που διεκδικούν μισθολογική αξιοπρέπεια των νοσοκομειακών ιατρών και μαζικές προσλήψεις προσωπικού με βάση τις συγχρονες υγειονομικές ανάγκες του λαού. Η Διοίκηση του Γ.Ν. Πέλλας συνεχίζει στην κατεύθυνση των πρόχειρων και επικίνδυνων λύσεων για ασθενείς και γιατρούς, αφού υποχρεώνουν αναισθησιολόγους και εντατικολόγους σε εφημέρευση σε άγνωστο εργασιακό χώρο, με άγνωστους συνεργάτες και κυρίως με άγνωστα σε αυτούς εξειδικευμένα ιατρικά μηχανήματα, με τα οποία δεν υπάρχει καμιά εξοικείωση.

 

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, δηλώνει πως θα συνεχίσει να οργανώνει τον αγώνα απέναντι σε αυτήν την πολιτική. Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση του ΕΣΥ προς το συμφέρον της κερδοφορίας των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων στον χώρο της Υγείας.

     Σε μαζικότατη Έκτακτη Γενική Συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου Γιαννιτσών εκφράστηκε η μαχητική αντίθεση όλων σε κάθε απόφαση αναγκαστικής μετακίνησης γιατρού, αποφασίστηκε ομόφωνα η υπεράσπιση της ασφαλούς τακτικής και εφημεριακής λειτουργίας των τμημάτων των νοσοκομείων και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με στάσεις εργασίας, παρεμβάσεις στη Διοίκηση του Γ.Ν. Πέλλας και άλλα αγωνιστικά βήματα.

    

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας απαιτεί:

  • Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι αναγκαστικές μετακινήσεις, οι διώξεις και ο αυταρχισμός !
  • Να ανακληθούν όλες οι αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών με εντέλλεσθε που είναι σε ισχύ και να επιστρέψουν οι γιατροί που έχουν μετακινηθεί στις δομές όπου εργάζονται !

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments