....

ΝΑΟΥΣΑ : ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ Η ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΤΗΣ 197ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ (VIDEO PHOTOS)

Χθές Κυριακή 5-5-2019 το πρωί με την παρουσία της Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελου Τόλκα, του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά   βουλευτών  και αρκετού κόμσου παρά την κακοκαιρία  πραγματοποιήθηκα  οι εκδηλώσεις για την 197η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας.

Εμείς ήμασταν εκεί με την κάμερά μας και καταγράψαμε την εκδήλωση.

 Στη συνέχεια επίσημοι και ο κόσμος πήγε στο Χώρο Θυσίας «Στουμπάνους», όπου και έγινε επιμνημόσυνη δέηση  από τον Μητροπολίτη Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας Παντελεήμων, ρίψη Στεφάνου στον ποταμό της Αράπιτσας από την Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, Υπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης και κατάθεση στεφάνων από τον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα εκπροσώπους Στρατιωτικών Αστυνομικών Αρχών και Φορέων στο Χώρο Θυσίας.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και  εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη καθώς και αναπαράσταση της θυσίας των γυναικών.

Τέλος δόθηκε  επίσημο γεύμα στο ξενοδοχείο «Βέρμιον», ο  δήμαρχος  Νάουσας, τόνισε το μεγαλείο ψυχής των Ναουσαίων, που έχοντας προνόμια από τον σουλτάνο, προτίμησαν να επαναστατήσουν για την ελευθερία τους και με τη σειρά της η Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, υπογράμμισε το μεγαλείο ψυχής των Ναουσαίων χαρακτηρίζοντας το μια  λαμπρή σελίδα της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments