....

ΝΑΥΑΓΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΟΠΥΥ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

Σε πλήρη αδιέξοδο περιήλθαν οι συζητήσεις μεταξύ της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ με τους εκπροσώπους των Ιδιωτικών Κλινικών για τη νέα σύμβαση νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών έπειτα από την κατάθεση από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του εκβιαστικού διλήμματος άμεσης αποδοχής ή όχι όρων της σύμβασης που καμία σχέση δεν έχουν με την βιωσιμότητα του Οργανισμού αλλά αντίθετα διακατέχονται από πολιτικές ιδεοληψίες και αποσκοπούν στο στραγγαλισμό του Ιδιωτικού τομέα, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τις διαπραγματεύσεις.Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των Κλινικών δηλώνουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής της συνεργασίας των κλινικών με τον Οργανισμό εάν υπάρξει επιμονή στους όρους που τους τέθηκαν. Επιπλέον, όπως λένε, αυτοί οι όροι δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική εξυγίανση του ΕΟΠΥΥ αλλά ο σκοπός τους είναι η αποδόμηση του Ιδιωτικού τομέα με βίαιο και επώδυνο τρόπο.

Όπως αναφέρει η Ένωση, από τη στιγμή που η νέα Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θέλει να οδηγήσει σε μια νέα εποχή τον Οργανισμό, άμεση προτεραιότητα της θα πρέπει να είναι η διασύνδεση σε πραγματικό χρόνο με τις κλινικές, χωρίς την οικονομική επιβάρυνση τους, όπως τους τέθηκε, η πληρωμή κάθε υπηρεσίας που προσφέρουν χωρίς περικοπές και φυσικά ο πλήρης σεβασμός της σύμβασης, εάν φυσικά υπογράψουν και η πληρωμή τους σε μηνιαία βάση.

«Η περίοδος της οικονομικής ομηρίας μας, των μονομερών ενεργειών και του Claw back που συνεχίζεται με την αποστολή χθες νέου ληστρικού σημειώματος πρέπει να τελειώνει. Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού στις πραγματικές των ασφαλισμένων, o real time έλεγχος και η οικονομική ευρωστία του Οργανισμού πρέπει να αποτελέσει στόχο της Διοίκησης του μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση» επισημαίνει χαρακτηριστικά η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.

Όμως όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση, άλλες τελικά είναι οι επιθυμίες της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και άλλες της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments