
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια το κτήνος επιχείρησε να σκοτώσει τον άνθρωπο. Σκότωσε τον Παύλο , όμως θέριεψε την αγάπη και το σεβασμό για τον άνθρωπο, στις ψυχές κυρίως των νέων ανθρώπων ,των παιδιών που ανακαλύπτουν τη σύγχρονη έκφραση του ηρωισμού.
Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε επειδή αρνήθηκε να φοβηθεί(Μυρσίνη Ζορμπά, Υπουργός Πολιτισμού)
Οι δολοφονίες του Γρηγορόπουλου και του Τζουλιάνι, η κρίση, ο ρατσισμός απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες, η κρατική βία, το όραμα ενός δικαιότερου κόσμου ήταν οι κύριες θεματικές των τραγουδιών του.
Ο Killah P. ,αυτό ήταν το ψευδώνυμο του Παύλου Φύσσα, ήθελε να τελειώνει με το παρελθόν, το «ήθος του οποίου είχε αυτοκτονήσει», για χάρη ενός ομορφότερου αύριο. Με την τέχνη του έφερε στο προσκήνιο το «ακατέργαστο», απαράμιλλα όμως ζωντανό, υλικό της καθημερινής κουλτούρας. Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε επειδή αρνήθηκε να φοβηθεί ενόσω βρισκόταν στη «γειτονιά» του. Είχε μια άλλη αντίληψη για τη λαϊκή γειτονιά της εργασίας και της σχόλης, των ονείρων και των τραγουδιών, της παρέας, της αξιοπρέπειας, των αγώνων.
Οι γειτονιές του Killah P θα. Είναι πάντα οι συμμετοχικοί χώροι όπου ανθίζουν οι νεανικές κουλτούρες, οι αντιστάσεις απέναντι στον φασισμό και η ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο. Από αυτόν τον χώρο θα έρθει η ιστορική δικαίωση του Παύλου Φύσσα.
Αθάνατος

Σχόλια - Facebook Comments