....

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ : ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ 28-4-2020

Τηλεδιάσκεψη με φορείς του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα πραγματοποίησε  την Τρίτη 28 Απριλίου 2020, η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Πέλλας .

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε η Έφη Αχτσιόγλου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Θ. Τζάκρη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  Ν. Πέλλας ,ο Συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Πέτρος Γάγκλιου καθώς και εκπρόσωποι  φορέων του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα Ν.Πέλλας.

 Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.  Επισημάνθηκαν τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης της Ν.Δ. που αφήνουν ακάλυπτους χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για άμεσα μέτρα στήριξης προκειμένου να μείνουν όρθιοι οι άνθρωποι της εργασίας.

Η πρώην υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα οικονομική κρίση με πολλαπλά χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ έλαβε μηδαμινά μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Εξέφρασε την βεβαιότητα της ότι ο κ. Μητσοτάκης θα χρησιμοποιήσει την υγειονομική κρίση προς την κατεύθυνση μιας συνολικής αναδιάρθρωσης της αγοράς εργασίας επιλέγοντας τις αναστολές των συμβάσεων και των εκ περιτροπής εργασίας θέτοντας με τον τρόπο αυτό ένα μεγάλο μέρος των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα σε μια ιδιότυπη ανεργία.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Πέλλας Θ. Τζάκρη τόνισε από την πλευρά της ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρά τις εξαγγελίες της δεν έδωσε στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις το βοήθημα που είχε υποσχεθεί ενώ παράλληλα έστησε «κομπίνα» με τα γνωστά σε όλους προγράμματα τηλε κατάρτισης.             Επισήμανε ότι η Ν.Δ εκμεταλλευόμενη την υγειονομική κρίση θα επιβάλει έναν εργασιακό μεσαίωνα βρίσκοντας όμως μπροστά της τον ΣΥΡΙΖΑ .Τέλος αναφέρθηκε και στα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις του Ν. Πέλλας.

Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών φορέων εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στους κλάδους τους ,για τους χιλιάδες εργαζόμενους που έμειναν χωρίς εργασία αλλά και για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τη βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Οι εκπρόσωποι του δημοσίου τομέα αναφέρθηκαν στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού  στους κλάδους τους αλλά και στις δυσκολίες που θα έχουν να αντιμετωπίσουν στους χώρους εργασίας τους ελέω κορωνοΐού .  

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει ως κύριο μέλημα του την προστασία όλων εργαζομένων , και των επιχειρήσεων ενώ  αναφέρθηκαν στα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξή τους στο πλαίσιο του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι», το οποίο δημιουργήθηκε μετά από διαβούλευση με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της χώρας.

 

Το Γραφείο Τύπου του  ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν.Πέλλας.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments