....

ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 12 - 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989

Οι ευρωβουλευτές θα τιμήσουν την 25η επέτειο της πτώσης του Τείχους

του Βερολίνου η οποία άνοιξε το δρόμο για την επανένωση της Γερμανίας. Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα προχωρήσει σε δήλωση μετά την έναρξη της Συνόδου Ολομέλειας στις 15.00 (ώρα Βελγίου) ενώ θα ακολουθήσει και σύντομη συζήτηση με ένα γύρο ομιλητών.


Εταιρικός φόρος: Το ΕΚ θα ζητήσει συζήτηση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων θα ζητήσουν κατά την έναρξη της συνόδου ολομέλειας να συζητηθούν οι αναφορές στις κρυφές συμφωνίες που δίνουν προνομιακή φορολογική μεταχείριση σε πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως η ΙΚΕΑ και η Amazon στο Λουξεμβούργο. Θα ζητήσουν η συζήτηση με την Επιτροπή και το Συμβούλιο να προστεθεί στην ημερήσια διάταξη αμέσως μετά την εκλογή του αντιπρόεδρου του ΕΚ.


ΕΕ-Μολδαβία: Το ΕΚ έτοιμο να εγκρίνει τη συμφωνία σύνδεσης

Η προτεινόμενη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Μολδαβίας αναμένεται να κερδίσει την υποστήριξη των ευρωβουλευτών στην σχετική ψηφοφορία την Πέμπτη. Η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ συνέστησε στην ολομέλεια με 44 ψήφους υπέρ έναντι 3 κατά να εγκρίνει τη συμφωνία, η οποία υπεγράφη στις 27 Ιουνίου και επικυρώθηκε από τη Μολδαβία στις 2 Ιουλίου.


Η ΑΟΖ της Κύπρου: συζήτηση στο ΕΚ για τις εντάσεις με την Τουρκία

Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να καταδικάσουν τις δραστηριότητες της Τουρκίας που αφορούν τις "θαλάσσιες έρευνες" που σφετερίζονται την αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου και το κυρίαρχο δικαίωμα της να εξερευνήσει τους φυσικούς της πόρους εντός αυτής, σε μια συζήτηση με την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Federica Mogherini την Τετάρτη το απόγευμα.


Οικονομική βοήθεια από την ΕΕ στους απολυμένους των Sprider Stores

Το ΕΚ θα ψηφίσει την Πέμπτη επί των δύο αιτήσεων για την παροχή ευρωπαϊκής βοήθειας ύψους 8,8 εκατ. ευρώ στους απολυμένους της αλυσίδας καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores στην Ελλάδα και της εταιρίας κατασκευής κοσμημάτων Andersen Ireland Limited στην Ιρλανδία, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να βρουν μία νέα θέση εργασίας. Οι αιτήσεις αυτές έχουν ήδη εγκριθεί από την επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ και το Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments