....

ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Νεκροί είναι οι δύο δράστες της ομηρίας του εισαγγελέα, Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, στην Τουρκία, έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας.

Λίγες ώρες αργότερα και ο εισαγγελέας έχασε τη μάχη για τη ζωή, υποκύπτοντας στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. 

Τον θάνατο του εισαγγελέα ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι γιατροί στο νοσοκομείο, λίγη ώρα αργότερα ανέφεραν πως «ήταν τραυματισμένος βαριά όταν διακομίστηκε (στο νοσοκομείο)... τον χάσαμε παρ' όλες τις προσπάθειές μας».

Νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο όπως και το Reuters έκαναν λόγο για έκρηξη και πυροβολισμούς στο δικαστήριο, όπου τα μέλη τουρκικής ακροαριστερής ομάδας τον κρατούσαν όμηρο από το μεσημέρι. Δύο ασθενοφόρα εθεάθησαν να απομακρύνονται από το κτίριο. Βίντεο-ντοκουμέντο, που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, επιβεβαιώνει τους πυροβολισμούς.

«Εξαιτίας των πυροβολισμών που ακούστηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα, οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε επιχείρηση», διευκρίνισε ο Αλτινόκ χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) είχε νωρίτερα δημοσιεύσει μια φωτογραφία όπου εμφανίζεται ο εισαγγελέας, που ερευνά την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στα γεγονότα του Γκεζί τον Ιούνιο του 2013, με ένα όπλο στο κεφάλι του και με την απειλή ότι μέλη του θα τον σκοτώσουν εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

http://newpost.gr

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments