....

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΊΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ Η ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

Την επιβολή τέλους σε όλες τις συνδέσεις στο ίντερνετ συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές, ενώ δεν θα επιβληθεί τελικά αύξηση στο τέλος κινητής τηλεφωνίας. Το νέο χαράτσι στο διαδίκτυο σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά» έρχεται στο πλαίσιο της… φορολογικής παράκρουσης για να συγκεντρωθούν 1,8 δισ ευρώ από έμμεσους φόρους και συμπεριελήφθη στο κείμενο στο οποίο κατέληξαν οι δύο πλευρές στην τελευταία συνάντησή τους αυτή την εβδομάδα πριν τη παύση των διαπραγματεύσεων. Πρόκειται να επιβληθεί σε όλους όσοι έχουν σύνδεση ιντερνετ είτε για επαγγελματική είτε για ιδιωτική χρήση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών,τάμπλετ ή κινητών τηλεφώνων.

Παράλληλα όμως δεν έχει κλείσει το πακέτο των έμμεσων φόρων, αν και η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έχει έρθει αρκετά κοντά με τους θεσμούς ειδικά μετά την πρόταση για μια ακόμη αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, μέτρο που εκτιμάται ότι θα αποφέρει περί τα 500 εκατ. ευρώ επιπλέον στα δημόσια ταμεία, αφαιρώντας τα βέβαια από το εισόδημα των φορολογουμένων. Ετσι, στο τραπέζι παραμένουν όλα τα μέτρα της ελληνικής πρότασης, δηλαδή: 1. Η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία με ένα ευρώ ανά αστέρι. 2. Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε τσιγάρα, βενζίνες, φυσικό αέριο. 3. Η θέσπιση ειδικού τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση ή ακόμη και η επιβολή φόρου «διέλευσης» για τα Ι.Χ. με ξένες πινακίδες. 4. Η επιβολή ειδικού τέλους στις τραπεζικές επιταγές προκειμένου να εισπραχθούν περί τα 100 εκατ. ευρώ κ.λπ.


 

Την επιβολή τέλους σε όλες τις συνδέσεις στο ίντερνετ συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές, ενώ δεν θα επιβληθεί τελικά αύξηση στο τέλος κινητής τηλεφωνίας. Το νέο χαράτσι στο διαδίκτυο σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά» έρχεται στο πλαίσιο της… φορολογικής παράκρουσης για να συγκεντρωθούν 1,8 δισ ευρώ από έμμεσους φόρους και συμπεριελήφθη στο κείμενο στο οποίο κατέληξαν οι δύο πλευρές στην τελευταία συνάντησή τους αυτή την εβδομάδα πριν τη παύση των διαπραγματεύσεων. Πρόκειται να επιβληθεί σε όλους όσοι έχουν σύνδεση ιντερνετ είτε για επαγγελματική είτε για ιδιωτική χρήση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών,τάμπλετ ή κινητών τηλεφώνων. Παράλληλα όμως δεν έχει κλείσει το πακέτο των έμμεσων φόρων, αν και η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να έχει έρθει αρκετά κοντά με τους θεσμούς ειδικά μετά την πρόταση για μια ακόμη αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, μέτρο που εκτιμάται ότι θα αποφέρει περί τα 500 εκατ. ευρώ επιπλέον στα δημόσια ταμεία, αφαιρώντας τα βέβαια από το εισόδημα των φορολογουμένων. Ετσι, στο τραπέζι παραμένουν όλα τα μέτρα της ελληνικής πρότασης, δηλαδή: 1. Η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία με ένα ευρώ ανά αστέρι. 2. Η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε τσιγάρα, βενζίνες, φυσικό αέριο. 3. Η θέσπιση ειδικού τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση ή ακόμη και η επιβολή φόρου «διέλευσης» για τα Ι.Χ. με ξένες πινακίδες. 4. Η επιβολή ειδικού τέλους στις τραπεζικές επιταγές προκειμένου να εισπραχθούν περί τα 100 εκατ. ευρώ κ.λπ.

www.dikaiologitika.gr

Σχόλια - Facebook Comments