....

ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

- Το νέο σχέδιο αφορά εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και θα υπάρχει διαχωρισμός τους προ και μετά κρίσης
- Οι οφειλές θα διαστρωματωθούν και θα κατανεμηθούν σε κατηγορίες με κριτήρια το ύψος της οφειλής, το μέγεθος της επιχείρησης, τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί
- Θα γίνει επεξεργασία ρυθμίσεων οι οποίες θα επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στην καταβολή των οφειλών τους σε μηνιαίες δόσεις

Ερχεται ανακούφιση από τα ασφαλιστικά βάρη και για τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr μετά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους στο υπουργείο Εργασίας έχουν αρχίσει και επεξεργάζονται ένα σχέδιο για τη διευκόλυνση πληρωμής των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία και από τις επιχειρήσεις.

Πρόκειται για σχέδιο που αφορά σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και προβλέπει ότι αρχικά θα γίνει κατάταξη των οφειλών σε εκείνες που έχουν γίνει πριν από το ξέσπασμα της κρίσης και σε εκείνες που δημιουργήθηκαν από το 2009 και μετά.

Οι οφειλές θα διαστρωματωθούν και θα κατανεμηθούν σε κατηγορίες με κριτήρια το ύψος της οφειλής, το μέγεθος της επιχείρησης, τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί, την οικονομική κατάσταση και την ποιότητα της δραστηριότητας.


Ο πρώτος στόχος είναι και σε αυτή την κατηγορία να εξασφαλιστούν οι καταβολές των υποχρεώσεων που δημιουργούνται κάθε μήνα.

Σε δεύτερο επίπεδο θα γίνει επεξεργασία ρυθμίσεων οι οποίες θα επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στην καταβολή των οφειλών τους σε μηνιαίες δόσεις. Η κατεύθυνση και οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι το καθεστώς αυτό να ευνοεί περισσότερο τις μικρότερες επιχειρήσεις, γιατί αυτές κρίνονται περισσότερο ευάλωτες και αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες και μεγαλύτερο κίνδυνο λουκέτου.

Βεβαίως, θα πρέπει να επισημανθεί ότι για να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, θα πρέπει να συναινέσει και το κουαρτέτο. Οπότε αν αυτό δώσει το "πράσινο" φως το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας θα τεθεί σε εφαρμογή από τους πρώτους μήνες του 2017, ενδεχομένως από την 1 Ιανουαρίου 2017.
 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments