....

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ (VIDEO)

Η SRAM παρουσίασε το νέο ολοκληρωμένο σύστημα κίνησης για ηλεκτρικά ποδήλατα Eagle Powertrain, το οποίο επιτρέπει αυτόματες αλλαγές ταχυτήτων ακόμη και όταν ο ποδηλάτης δεν πεταλάρει.

Οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται στα ηλεκτρικά ποδήλατα και παρουσιάζονται από τους κατασκευαστές γίνονται όλο και πιο εντυπωσιακές και αυτό κάνει κα τη χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων όλο και πιο ελκυστική για το κοινό, είτε θέλει να αθληθεί με αυτά είτε να τα χρησιμοποιήσει στις καθημερινές του μετακινήσεις.

Τελευταία απόδειξη είναι το νέο και ολοκληρωμένο σύστημα κίνησης που παρουσίασε η αμερικάνικη SRAM, το οποίο ονομάζει Eagle Powertrain και ενσωματώνει σε «μία μονάδα» το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και το ηλεκτρικό μοτέρ υποβοήθησης του ποδηλάτη.

Αυτό που κάνει το σύστημα κίνησης της SRAM να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα είναι η δυνατότητα που προσφέρει να αλλάζει αυτόματα ταχύτητες στο κιβώτιο χωρίς να χρειάζεται πεταλάρισμα από την πλευρά του ποδηλάτη, ενώ προσφέρει και χειροκίνητη λειτουργία.

Οι αυτόματες αλλαγές του κιβωτίου χωρίς πεταλάρισμα ισχύουν τόσο στα ανεβάσματα των ταχυτήτων όσο και στα κατεβάσματα με το σύστημα να λαμβάνει τις πληροφορίες που χρειάζεται μέσω αισθητήρων που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία και ενημερώνουν την κεντρική μονάδα ελέγχου.

Έτσι ο ποδηλάτης απολαμβάνει μικρότερη πολυπλοκότητα, έχει να ασχοληθεί με λιγότερα κουμπιά, ενώ την ίδια στιγμή η παροχή υποβοήθησης κατά την κίνηση είναι σταθερή και διαρκής ανεξάρτητα από τη συχνότητα στο πεταλάρισμα αλλά και τη δύναμη που βάζει ο ποδηλάτης στα πετάλια.

Πιο απλά κάνουν τα πράγματα και τα προγράμματα λειτουργίας που έχει στη διάθεσή του ο ποδηλάτης τα οποία είναι μόλις δύο: το Range που επιλέγει ταχύτητες και υποβοηθά με στόχο την μεγιστοποίηση της αυτονομίας και το Rally που λειτουργεί με στόχο να μεγιστοποιήσει την απόδοση. Η ενεργειακή χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 630 ή 720 Wh.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας του συστήματος της SRAM έχει ισχύ 680 Watt και παρέχει στον ποδηλάτη ροπή της τάξης των 90 Nm, ενώ ζυγίζει 2,9 κιλά και το λογισμικό που χρησιμοποιείται για τις αλλαγές του κιβωτίου είναι τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου και τη διανυθείσα απόσταση, το σύστημα αρχίζει να κατανοεί καλύτερα την ανάγκη του ποδηλάτη για υποβοήθηση και συντονίζει καλύτερα τις αλλαγές ταχυτήτων.


 
 


Διαβάστε επίσης

Σχόλια - Facebook Comments