....

ΝΕΡΑ, ΛΑΣΠΗ & ΜΠΑΖΑ EΠΝΙΞAN ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (VIDEO PHOTOS)

Νερά λάσπη και μπάζα έχουν πνίξει την Κεφαλονιά μετά την ισχυρή καταιγίδα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί για το επόμενο τρίμηνο.

 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους επόμενους τρεις μήνες έχει κηρυχθεί με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου - μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων - η Κεφαλονιά που βούλιαξε στα νερά εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής. href="http://tinypic.com?ref=51ehhk" target="_blank">Image and video hosting by TinyPic

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού Αλέξανδρο Παρίσι από τις  12:30 έως και τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής η βροχή που έπεσε αντιστοιχεί σε 380 τόνους νερού ανά στρέμμα.

 

Τα συνεργεία της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας προσπαθούν να βοηθήσουν τους κατοίκους που είδαν τόνους νερών, λάσπης και πέτρας να φτάνουν στις αυλές στα υπόγεια των σπιτιών.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική επενέβησαν σε δεκάδες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και απεγκλώβισαν 90 άτομα από αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα που είχαν πλημμυρίσει. Η πυροσβεστική δέχθηκε 120 κλήσεις για άντληση υδάτων και 35 κλήσεις για παροχή βοήθειας. 

H απρόσμενη θεομηνία που έπληξε την Κεφαλονιά επί τρεις ώρες, δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε ολόκληρο το νησί, με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα να ζητήσει να κηρυχθεί η Κεφαλονιά σε κατάσταση εκτάκτου Ανάγκης. 

Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε από το μεσημέρι, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε χειμάρρους που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική επενέβησαν σε δεκάδες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και απεγκλώβισαν 90 άτομα από αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα που είχαν πλημμυρίσει. Η πυροσβεστική δέχθηκε 120 κλήσεις για άντληση υδάτων και 35 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Σε όλο το νησί 18 συνεργεία του πυροσβεστικού σώματος με 40 πυροσβέστες, βρίσκονταν στους δρόμους να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.  

Πολλά προβλήματα παρατηρούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, από πτώσεις βράχων και δέντρων. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην είσοδο της πόλης του Αργοστολίου, όπου έσπασαν πλατάνια και αποκλείστηκε ο δρόμος.  Επίσης αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments