....

ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ: ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ...

Φόβοι για σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας
Ο διάσημος Αμερικανός γλωσσολόγος και φιλόσοφος, Νόαμ Τσόμσκι – Noam Chomsky πιστεύει ότι η μοίρα των βαλκανικών χωρών θα εξαρτηθεί από την έκβαση της σύγκρουσης Ρωσίας – Δύσης  και την επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

 

Ο Τσόμσκι, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην έκδοση του ιωβηλαίου του σερβικού πολιτικού περιοδικού ‘Nin’, είπε ότι και οι δύο πλευρές στην ουκρανική διαμάχη είναι ενήμεροι για τους κινδύνους περαιτέρω κλιμάκωσης και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθούν τόποι που θα μειώσουν τις εντάσεις.

 

 
Ερωτηθείς για το πώς βλέπει το μέλλον της ΕΕ, είπε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι σίγουρα σε κίνδυνο, αλλά υπάρχουν ορισμένες αρετές, χάρη στις οποίες θα υπήρχε δυνατότητα υπέρβασης της τρέχουσας κρίσης που σιγοβράζει.
 
Τα λάθη της Γερμανίας
 
Ο καθηγητής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης εκτιμά ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας κατά τη διάρκεια της ύφεσης, την οποία εφαρμόζει η Γερμανία και χρησιμοποιεί για αυτό τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δίνει καταστροφικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες.
 
Η άνοδος των αριστερών κομμάτων δεν είναι έκπληξη
 
Σύμφωνα με τις απόψεις του, η απώλεια εμπιστοσύνης στα κύρια πολιτικά κόμματα στην ΕΕ δεν αποτελεί έκπληξη.
Τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα και την Ισπανία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos («Μπορούμε» στην ισπανική γλώσσα),  είναι  κοντά στην απόκτηση μιας συγκεκριμένης πολιτικής εξουσίας και η πολιτική τους στηρίζεται στην αντίθεση με την νεοφιλελεύθερη επίθεση, η οποία στην πραγματικότητα είναι μια μορφή ήχου πολέμου που τρέχει κοντά στο κεφάλαιο, είπε ο Τσόμσκι.
 
Δεν ξέρω αν θα επιβιώσει η ΕΕ
 
Ερωτηθείς αν σκέφτεται ότι τα Δυτικά Βαλκάνια θα ενταχθούν στην ΕΕ, απάντησε:
«Εγώ δεν ξέρω καν εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβιώσει, και το αποτέλεσμα της πρόσφατης σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης είναι εξίσου προβλέψιμο.
Η μοίρα των Βαλκανίων θα εξαρτηθεί, ακριβώς,  από την ανάπτυξη αυτών των αβέβαιων γεγονότων».
 
Ασυνάρτητη η πολιτική των ΗΠΑ κατά των εξτρεμιστών του ‘ΙΚ’
 
Αναφερόμενος στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά του ‘ισλαμικού κράτους’, ο Τσόμσκι πιστεύει ότι οι πολιτικές που ακολουθεί η Ουάσιγκτον προς αυτήν την εξτρεμιστική ομάδα είναι ασυνάρτητες.
Επεσήμανε ότι οι κύριες δυνάμεις που αντιτίθενται στο ‘Ισλαμικό κράτος’ είναι το Ιράν, η Συρία και οι Κούρδοι που βρίσκονται κοντά στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα- PKK, το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ως εχθρό.
 
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments