....

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους  τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς εύχεται το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η νέα χρονιά ξεκινά με αρνητικούς οιωνούς.

Για μια ακόμη χρονιά, με βάση τον προγραμματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και την έγκαιρη δέσμευση πιστώσεων για 37.000 αναπληρωτές, τα σχολεία ανοίγουν σήμερα με τα βιβλία και την πλειονότητα των εκπαιδευτικών στη θέση τους.  Παραμένουν βέβαια ακόμα ακάλυπτα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, που θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να καλυφθούν με συμπληρωματικές προσλήψεις αναπληρωτών και να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο μόνιμος διορισμός των 4.500 εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, που θα έπρεπε ήδη να είχε πραγματοποιηθεί, όπως ακριβώς ήταν προγραμματισμένο.

Η νέα χρονιά ξεκινά όμως με αρνητικούς οιωνούς στο χώρο της εκπαίδευσης, αν κρίνουμε από τις πρώτες ρυθμίσεις και τις εξαγγελίες της νέας ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, η οποία φανέρωσε πολύ γρήγορα τις  κατευθύνσεις της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Ν.Δ., αλλά και από την σιωπή του Κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ για προσλήψεις στην εκπαίδευση.

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα επιτρέψει, με τους αγώνες που θα αναπτύξει, να ακυρωθεί ή να υπονομευτεί κανένα από τα θετικά μέτρα που έχουν ληφθεί στη δημόσια εκπαίδευση την προηγούμενη περίοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει  το «παρών», με όλες του τις δυνάμεις, για την αποτροπή της οπισθοδρόμησης τόσο στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης όσο και στις συνθήκες εργασίας όλων των εκπαιδευτικών (δημόσιων και ιδιωτικών), με στόχο πάντα την υψηλού επιπέδου δημόσια εκπαίδευση για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments