....

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΠΟΥΤΝΙΚ FESTIVAL 2019

 

«Η Έφοδος στον ουρανό» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Χιλιάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν, παρακολούθησαν, συμμετείχαν στο τριήμερο φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο Άλσος Στρατού στο Γουδή.

Το σύνθημα για τη «μεγάλη δημοκρατική πορεία στον λαό» έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Σπούτνικ Festival το βράδυ της Κυριακής. Στο μαζικότερο φεστιβάλ των τελευταίων ετών, ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε ένα «πλατύ δημοκρατικό προσκλητήριο» όπως αυτό αποτυπώνεται και στην πολιτική διακήρυξη που ενέκρινε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος το Σάββατο.

Μιλώντας για πρώτη φορά από το 2014 σε φεστιβάλ της Νεολαίας, στην ασφυκτικά γεμάτη χρώματα και παλμό πλατεία στο Άλσος Στρατού, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τους νέους και τις νέες να πάρουν την υπόθεση της προοδευτικής παράταξης στα χέρια τους. «Για μια μεγάλη προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία με στόχο μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση» απέναντι στη «δεξιά κυβέρνηση, μια αμοραλιστική κυβέρνηση της Δεξιάς, μια πολύ σκληρή και αντιλαϊκή κυβέρνηση». Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, μετά την εκλογική νίκη της Ν.Δ. «ο πολιτικός χειμώνας επέστρεψε πολύ γρήγορα στη χώρα». «Κάναμε τόσο κόπο να φέρουμε την άνοιξη και πριν προλάβουμε το καλοκαίρι, αυτοί με ταχύτητα τώρα μας γυρίζουν πίσω στον χειμώνα»

«Κόμμα που δεν ξεκινά από τους νέους και δεν τους συγκινεί και δεν τους δίνει χώρο δεν έχει προοπτική», υπογράμμισε και κάλεσε τους νέους ψηφοφόρους 17 έως 35 χρόνων να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ «στα δικά τους χέρια και να φτιάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής». Όπως τόνισε, με την πολιτική διακήρυξη - προσκλητήριο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο σήμερα για την Αριστερά και τον τόπο και, αναγγέλλοντας ένα νέο ξεκίνημα, ζήτησε: «Να χτίσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο, ανοιχτό, δημοκρατικό, μα πάνω από όλα ένα νεανικό κόμμα της Αριστεράς, πλουραλιστικό, διαδραστικό». «Μαζί μας», υπογράμμισε, «ενώνονται δεκάδες χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες με διαφορετικές καταγωγές και παραδόσεις για να φτιάξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη της νέας εποχής»

Το στίγμα του νέου ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε ξεκάθαρα και ταχύτατα αρχίζει η προσπάθεια δημιουργίας του. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η Συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης , της Επιτροπής Προγράμματος υπό τον Γ. Σταθάκη. Μέσα στον Οκτώβρη θα βγει στον «αέρα» και η διαδικτυακή πλατφόρμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments