WWW.TASTV.GR

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

Περπατάμε ελεύθερα, τρέχουμε ελεύθερα, σκεφτόμαστε ελεύθερα, ποδηλατούμε ελεύθερα, τραγουδάμε ελεύθερα, χορεύουμε ελεύθερα, αγαπάμε ελεύθερα, μιλάμε ελεύθερα, αναπτυσσόμαστε ελεύθερα, αναπνέουμε ελεύθερα … και πολλά άλλα σύμφωνα με τον Βαγγέλη Κυριακού υπεύθυνο τουρισμού του Δήμου Έδεσσας, οι συμμετοχές σε αθλητές, αθλήτριες, παιδιά και εθελοντές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Από νωρίς οι οργανωτές έδωσαν έναν όμορφο αγωνιστικό τόνο με μια προεκκίνηση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 400 παιδιά σε έναν αγώνα 1000μ. Αγόρια και Κορίτσια ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους ομορφαίνοντας την εκδήλωση. Για την ιστορία τα 3 πρώτα κορίτσια ήταν οι : Ελένη Παπαλαζάρου, Παναγιώτα Καρτσαμάρη, Ευανθία Σταμάτη και τα 3 πρώτα αγόρια οι : Τηλέμαχος Κοπατσάρης, Κώστας Στεφανίδης, Χαράλαμπος Προυσανίδης. Τα βραβεία έδωσαν οι Γιάννης Τσεπκεντζής εκ μέρους του Δ.Έδεσσας, και ο Κώστας Χριστοδούλου εκ μέρους της Τροχαίας Έδεσσας.

Ακολούθως δόθηκε μια μαγική εκκίνηση στο κέντρο του πεζοδρόμου με τους συμμετέχοντες και τους θεατές να φωνάζουν ρυθμικά 18,17 …. 3,2,1 Φύγαμε! Η διαδρομή που ακολουθήθηκε περιελάμβανε το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου, ο 6ος Νυχτερινός Δρόμος του Νερού στην Έδεσσα μια μοναδική βραδινή διαδρομή δίπλα στα ποτάμια της πόλης σε ένα μοναδικό αθλητικό και λαϊκό αγώνα όπου το περιβάλλον σε βοηθά να ζεις ελεύθερα. Η διαδρομή ξεκίνησε και τελείωσε στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης, στη οδό Δημοκρατίας, στις πεζοδρομένες διαδρομές δίπλα στο ποτάμι προς τον ψηλό βράχο, το ψηλό κάστρο της Έδεσσας, το φρύδι της πόλης, το Βαρόσι, την παλιά πόλη με θέα στον Όλυμπο, τους Καταρράκτες, το Πάρκο Κιουπρί με την Βυζαντινή Γέφυρα όπου περνούσε η Αρχαία Εγνατία Οδός, την βραβευμένη πλατεία Γρανικού και την οδό 18ης Οκτωβρίου, δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό, τον Εδεσσαίο ποταμό με τις 200 γέφυρες για να καταλήξει και πάλι στο μέρος όπου είθισται να ανάβει η ολυμπιακή φλόγα, στους Μικρούς Καταρράκτες. Την ασφάλεια των αθλητών φρόντισε η πολυμελής ομάδα εθελοντών που οργανώνουν οι Εδεσσαίοι Εθελοντές μαζί με το Ποδηλατικό Σύλλογο Αερωπό Έδεσσας υπό το άγρυπνο βλέμμα της Τροχαίας Έδεσσας.

Στους αθλητές που πρώτευσαν βραβεία έδωσε ο Δήμαρχος Έδεσσας και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Για την ιστορία 1ος τερματίσας ο Αντώνης Παπαδημητρίου από την Χαλκιδική με χρόνο 17,51 και 1η νικήτρια η Αναστασία Τζάρου από την Θεσσαλονίκη με χρόνο 21,11. Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση είχε η ομάδα του Χρήστου Ροδίφτση ενώ τους ποδηλάτες οργάνωσε ο προπονητής Γρηγόρης Σιώνης. Στην ομάδα των εθελοντών βοήθησαν οι προπονητές Νίκος Κόντος και Αναστασία Τότλη.  

Οι συμμετοχές πολλές από πολλά μέρη της Ελλάδας και των Βαλκανίων και η εκδήλωση αποτελεί μιας πρώτης τάξης απόδραση και παράλληλα όσοι επισκέπτες έχουν Edessa City Card 48 ωρών τρέχουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας, τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αερωπό Έδεσσας, τους Εδεσσαίους Εθελοντές, τον Γ.Σ. Έδεσσας, την Εδεσσαϊκή Γ.Ε., τον ΠΑΣ Φλαμουριάς με την στήριξη της Δημοτική Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας, την συνδρομή της Τροχαίας Έδεσσας υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας και την Γενικής Διεύθυνσης Υποστήριξης Αγώνων & Εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Πληροφορίες - Αποτελέσματα www.edessacity.gr / Foto FB / Edessa City Events

2019-10-29-162048 2019-10-29-162102 2019-10-29-162112 2019-10-29-162123 IMG-3394 IMG-3397 IMG-3400 IMG-3403 IMG-3422 IMG-3423 IMG-3425

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments