......

Ο ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ AGROTICA

Και οι αγρότες της Πέλλας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των αγροτο-κτηνοτρόφων στην «Agrotica»

 


 

       Αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα πραγματοποίησαν δυναμικό συλλαλητήριο στην AGROTICA στη Θεσσαλονίκη βροντοφωνάζoντας το δίκαιο του αγώνα και τα αιτήματά τους στην κυβέρνηση. Το δικό τους αγωνιστικό παρόν έδωσαν και οι αγρότες της Πέλλας με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο “ΕΝΟΤΗΤΑ” από το Μπλόκο Γυψοχωρίου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα και τον συντονισμό της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

 

     Στη συγκέντρωση και τις ομιλίες των εκπροσώπων τους πάνω στην Εγνατία και στην πορεία που ακολούθησε μέσα στη έκθεση AGROTICA κυριάρχησαν τα συνθήματα : «Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς», «Εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ και φοιτητές με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές», «Τώρα με τα πόδια μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», που βροντοφώναξαν μαζί αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλλά και εργαζόμενοι και φοιτητές που στηρίζουν τον αγώνα τους.

 

    Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην εμπορική πύλη επί της Εγνατίας,στους συγκεντρωμένους χαιρετισμό απηύθυναν οι Κώστας Τζέλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Κατσιμένης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Τροφίμων – Ποτών, Σπύρος Νικολόπουλος, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, Σπύρος Κοτοπούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Αντώνης Γιαννακάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής ΑΠΘ, Στέλιος Τσικριτσής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και Διαμάντω Κρητικού,πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου.

 

    Κεντρικός ομιλητής της κινητοποίησης ήταν ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, που ανέφερε ανάμεσα σε άλλα : «Eίμαστε στο δρόμο του αγώνα όχι εθιμοτυπικά, αλλά γιατί υπάρχουν και είναι οξυμένα τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα είναι διεκδικητικό, δεν είναι κίνημα συναλλαγής, δεν επιλέγει αντίπαλο και κυβέρνηση για το πότε θα κάνει κινητοποιήσεις».

    Παράλληλα, κατήγγειλε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης πως συκοφαντεί τον αγώνα των αγροτών, υπογραμμίζοντας ότι « απέναντί μας στέκονται βιομήχανοι, έμποροι, εκκοκκιστές, όλοι αυτοί που κερδίζουν από το δικό μας ιδρώτα και αίμα με τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα μας, αλλά και αυτοί που θέλουν να βάλουν στο χέρι τη γη μας».

    Επιπλέον κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα όλους τους αγρότες και ζήτησε, για τελευταία φορά όπως είπε, από τον υπουργό να συναντήσει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα που είναι στους δρόμους και παλεύει.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments