....

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης: «Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των πολιτών»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού-Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε την Πέμπτη, 3/4, με τη Διευθύντρια των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας κα. Σουζάνα Αντωνακούδη και την Υπεύθυνη του Παραρτήματος Έδεσσας κα. Μαριάννα Δουλγερίδου, στο πλαίσιο διεύρυνσης των επαφών και συνεργασιών των σχολείων με την τοπική κοινωνία.

 

Ο κ. Θεοδωρίδης ενημερώθηκε από τις υπεύθυνες για τον πολυδιάστατο ρόλο των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, τη σημαντική συμβολή στην προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση των προοπτικών επαγγελματικής αποκατάστασης των μαθητών και, ειδικότερα, για τη λειτουργία των δύο δομών στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε επίσης για τις δυσκολίες και ειδικότερες ανάγκες των σχολείων και δεσμεύτηκε για την υλοποίηση ενεργειών και δράσεων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης και ποιότητας της σχολικής ζωής για τους ενήλικες μαθητές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς τους.

 

Στα δύο σχολεία στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά φοιτούν εβδομήντα μαθητές και στόχος είναι να επαναλειτουργήσει το Παράρτημα της Αριδαίας, καθώς στην περιοχή της Αλμωπίας υπάρχουν πολλά άτομα που θα ήθελαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση (να αποκτήσουν απολυτήριο γυμνασίου). Να σημειωθεί μάλιστα ότι οι σπουδές παρέχονται δωρεάν (η Ευρωπαϊκή Ένωση συγχρηματοδοτεί τη δράση) και παρέχεται πάσο για δωρεάν μετακίνηση των μαθητών. Εγγραφές γίνονται όλο τον χρόνο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες με την Γραμματεία των Σχολείων στα Γιαννιτσά (23820-81010).

 

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου (νόμος 2525/97). Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.

 

Ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας συνεχίζει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο), ενώ αρκετοί συνεχίζουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο.

 

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης: «Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας που λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας μπορούν να αλλάξουν θεαματικά προς το καλύτερο τη ζωή των ανθρώπων που για διάφορους λόγους σταμάτησαν τις σπουδές τους στο Γυμνάσιο. Η επένδυση στην εκπαίδευση και προσωπική ανάπτυξη συνδυάζεται με μία ευχάριστη και εποικοδομητική εμπειρία και έχει σίγουρα θετικά αποτελέσματα σε μακροχρόνια περίοδο».

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments