....

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Στις Σέρρες βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σερρών για τη λειτουργία του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Αυτοκινητοδρομίου και με τη διαδικασία αδειοδότησης των αγώνων που διεξάγονται σε αυτό και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ Μιχάλη Παπαδόπουλο, προκειμένου να προχωρήσει η τροπολογία του νόμου με την οποία θα διαχωρίζονται οι αγώνες ταχύτητας από τους αγώνες ομαδικών αθλημάτων, καθώς με τον τρόπο αυτό θα απλοποιηθεί η διαδικασία αδειοδότησης και διεξαγωγής αγώνων στο Αυτοκινητοδρόμιο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την συντήρηση και την προβολή του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά και έργα που απαιτούνται για την αναβάθμισή του.

Κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την πόλη των Σερρών η σωστή λειτουργία του Αυτοκινητοδρομίου καθώς όπως τόνισε : «Μεγάλο μέρος του τουρισμού στο αστικό κέντρο των Σερρών οφείλεται στους αγώνες που γίνονται στο Αυτοκινητοδρόμιο και ο στόχος όλων μας είναι να μπορέσουμε να το αναπτύξουμε, να το προβάλλουμε και να προσελκύσουμε εθνικούς και διεθνείς αγώνες στις Σέρρες».

 

Αναφερόμενος στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε τη βούλησή του να ενταχθούν αυτά στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

«Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών όχι με λόγια, αλλά στην πράξη. Γι’ αυτό και θέλω να ξέρετε πως στη νέα προγραμματική περίοδο, το νέο ΕΣΠΑ, ως Περιφέρεια είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για συγκεκριμένα έργα που μπορούν να ενταχθούν προς χρηματοδότηση, έτσι ώστε να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις του και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο φέρνοντας περισσότερους αγώνες και άρα περισσότερους επισκέπτες στην πόλη των Σερρών. Θέλουμε να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής  μας και με συγκεκριμένο σχέδιο είμαστε έτοιμοι να το πετύχουμε».

           

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθ. Μασλαρινός και Αθ. Μπασδάνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χ. Μέγκλας, τα μέλη της διοίκησης του Αυτοκινητοδρομίου και θεσμικοί εκπρόσωποι του δήμου και των τοπικών αρχών.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments