....

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΊΑΣ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ;

«  Ανακοίνωση Δημάρχου Αλμωπίας  »

 

 

Έπεσα κυριολεκτικά από τα σύννεφα με τη σημερινή συμπεριφορά των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων των κυρίων Χατζηδημητρίου και Μπίνου στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο. Η αποχή και των δύο, για τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους, από το Δημοτικό Συμβούλιο που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωσή του λόγω μη απαρτίας, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να μην ψηφιστεί το θέμα της κατάθεσης της πρότασης της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΓΠΣ) των πρώην Δήμων Αριδαίας και Εξαπλατάνου, πρόταση που όπως καλά γνώριζαν, έχει καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης τη 10η Ιουλίου 2020.

Τι μετράει κύριοι περισσότερο για σας; Η όποια «αυτοδιοικητική ευαισθησία» στα δια περιφοράς Δημοτικά Συμβούλια τα οποία φυσικά είναι σύννομα και απόλυτα δημοκρατικά γιατί πάνω από όλα, τα γραπτά μένουν,  ή το καλό του τόπου;

Γνωρίζετε όλοι πόσα χρόνια, σύσσωμη η Αλμωπία αντιδρούσε και αντιδρά στο ΓΠΣ. Γνωρίζετε πόσα χρόνια μας πήγε πίσω αυτή η ιστορία. Άλλωστε ως δήμαρχοι, αντιμετωπίσατε τα ίδια και χειρότερα προβλήματα. Τώρα που βρέθηκε η λύση, τι έγινε; Ξαφνικά προέχει η αυτοδιοικητική ηθική την οποία θέλετε να μονοπωλείτε; Οι περισσότεροι από εμάς, έχουμε και παρελθόν και παρόν και μας γνωρίζουν όλους, οι πολίτες.

Σας καλώ, την ύστατη ώρα, να συμμετάσχετε σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα το προαναφερόμενο. Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας απέναντι στην Αλμωπία!

Όλοι όχι μόνο κρίνουμε, αλλά κρινόμαστε πάνω απ’όλα!

 

 

Σας  καλούμε να συμμετέχετε σε κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη,  09 Ιουλίου  2020, με  ώρα έναρξης 09.00 π.μ. και ώρα λήξης 11.00 π.μ., σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του  άρθρου 67 του Ν.3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με την παρ.1 του άρθρου 184 του Ν.4635/2019,  σε συνδυασμό με το άρθρο 10 της από 11-03-2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020) : «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» καθώς και των  με αριθ. 40/20930/31-3-2020 &  163/29-5-2020 εγκυκλίων ΥΠΕΣ, για λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα ημερήσιας διάταξης:

1ο

Υποβολή αιτήματος συμμετοχής σε Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Πρόγραμμα «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ (ΤΠΣ)» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Η Συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα σύμφωνα με το από 8-7-2020 έγγραφο Δημάρχου Αλμωπίας:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σας παρακαλώ να θέσετε το θέμα «Υποβολή αιτήματος συμμετοχής σε Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Πρόγραμμα «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ (ΤΠΣ)» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας», το οποίο αποτελούσε θέμα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου 8/7/2020 και αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας, σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει το αργότερο μέχρι αύριο 9/7/2020.

Το θέμα της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού πρώην Δήμων Αριδαίας και Εξαπλατάνου, αποτελεί βασική προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου μας και βασικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας από την καθιέρωσή του, το 2008, μέχρι σήμερα. Γνωρίζετε ότι η αρμόδια υπηρεσία προγραμματισμού, εργάστηκε σκληρά για την ολοκλήρωση της πρότασης, όπως εργάστηκε και για την εύρεση κατάλληλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Σας ενημερώνω ότι καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης της πρότασης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, είναι η 10/7/2020. Συνεπώς είναι επιβεβλημένη η άμεση απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.»

 

 

 

Μαζί με την πρόσκληση αποστέλλεται η εισήγηση του κατεπείγοντος θέματος. Επιπλέον σας αποστέλλονται  συνημμένα οδηγίες για την δια περιφοράς συνεδρίαση καθώς και πίνακας ψήφισης του κατεπείγοντος θέματος.

                   

 

 

 

 

 

 

                                                                                                           Με εκτίμηση

                                   

                                                                                                                 Ο Δήμαρχος Αλμωπίας

 

                                                                                                            Μπάτσης Χρήστος


 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments