....

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΙΣΤΩΝ Π. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 
 
Οταν προσπαθείς να λύσεις κάποια σοβαρά θέματα υποδομών που αφοράνε την καθημερινότητα μας στον Οικισμό μας, όταν αγωνίζεσαι σεβόμενος τους Οικιστές και τους Επαγγελματίες και βλέπεις ότι δεν υπάρχει κάν η διάθεση για την επίλυση τους παρά τους διαλόγους, τα έγγραφα, τις συστάσεις, τις προτάσεις αλλά και τις αποφάσεις άλλων φορέων, τότε δυστυχώς προσφεύγεις στην δικαιοσύνη, όχι για να τιμωρήσεις, απλά για να δικαιωθείς ως φορολογούμενος πολίτης που πληρώνεις και υπέρογκα δημοτικά τέλη ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Ζητήσαμε το αυτονόητο ;
 
---Την ασφαλτόστρωση δύο κακοτράχηλων χωματόδρομων που οδηγούν σε 350-400 εξοχικές κατοικίες.
Αντιτάξανε ότι ανήκουν στην αγροτική οδοποιία, 'οτι δεν πληρώνουμε τέλη αγροτικής οδοποιίας, ότι βρίσκονται οι δρόμοι εκτός οικισμού (!!!),  ότι δεν έχουν χρήματα, ότι τους συντηρούν με διάστρωση, χαλικόστρωση κλπ πολλάκις κατ΄ έτος....Παραλίγο θα μας έλεγαν ότι κατοικούμε στην Κέλη και όχι στον Αγ. Αθανάσιο....
Αλλά αυτοί οι δρόμοι παραμένουν κακοτραχηλοι, επικίνδυνοι για πεζούς και οχήματα και αδιάβατοι με χιόνια.
 
---Την απομάκρυνση της βρωμερής σταυλικής εγκατάστασης από την είσοδο του χωριού και των αγελάδων που βόσκουν στα σκουπίδια, καταστρέφουν περιουσίες και κινούνται με ομίχλη στο οδόστρωμα δημιοιυργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. Πήραμε αποφάσεις απομάκρυνσης από την Δ/νση Υγείας της ΠΚΜ το 2010, το 2017.
Κι όμως η στάνη είναι ακόμα εκεί παρά την περσινή απομάκρυνση των αγελάδων.
Aντιτάξανε ότι δεν είχαν τα μέσα, τον χώρο  και τα χρήμτα για την μετακίνηση. Εθεσαν και ηθικό θέμα για την μη απομάκρυνση τους.
 
---Διεκδικήσαμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι, χωρίς τον κίνδυνο επίθεσης από τα επικίνδυνα αδέσποτα τσομπανόσκυλα που συντηρούσαν κάποιοι δήθεν φιλόζωοι του χωριού. Δεκάδες τα κρούσματα δαγκωμάτων ετησίως τόσο σε Οικιστές όσο και σε τουρίστες-επισκέπτες. Σε μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. Προτείναμε λύσεις, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τους ιθύνοντες αλλά και φιλοζωικές. Μάταια όμως. Τοίχος αδιαβάτος, γραφειοκρατία και υποσχέσεις...
Κάποιοι μας λοιδώρησαν, μας απείλησαν, μας εκβίασαν για τις ενέργειες μας. Προσβάλαμε προσωπικό τους κύρος και το κύρος του δήμου.....
 
Σήμερα όμως μετά από τέσσερεις αναβολές (!!!!) ήρθε η αμείλικτη δικαιοσύνη και μετά τις καταθέσεις των τεσσάρων κατηγορούμενων αντιδημάρχων του Δήμου Εδεσαας την περίοδο 2012-2014, των μαρτύρων υπεράσπισης και κατηγορίας και των δημοσίων εγγράφων που κατατέθηκαν από τις δύο πλευρές, παρουσία του δικηγόρου μας ως πολιτική αγωγή, του Προέδρου του ΔΣ και μελών του Συλλόγου, απεφάνθη : EΝΟΧΟΙ για παράβαση καθήκοντος, των τριών έκ των τεσσάρων.
Δεν ενήργησαν ως όφειλαν παρά τις αποφάσεις της ΠΚΜ, τα έγγραφα μας, τις καταγγελίες μας, τις προσπάθειες μας. Ο τέταρτος έκρινε το δικαστήριο ότι έπραξε ότι ήταν δυνατόν με ίδια μέσα και υπερπροσπάθεια για την περισυλλογή, εμβολιαμό, στείρωση των επικίνδυνων αδέσποτων παρά τις τότε αντιδράσεις των δήθεν φιλόζωων του Οικισμού.  
 
Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη δικαίωση μας.
Οχι η τιμωρία των κατηγορουμένων, αλλά ότι εισακουσθήκαμε  στο δικαστήριο και οι μαρτυρίες μας και οι ενέργειες μας επικροτήθηκαν, αναγνωρίσθηκαν.
Ο αγώνας όμως θα συνεχισθεί.
-Εως ότου φύγει η στάνη από το χωριό,
-ασφαλτοστρωθούν οι δύο τουλάχιστον δρόμοι,
-επεκταθεί το δίκτυο φωτισμού,
-επιστρέψουν  οι κάδοι σε περιοχές γύρω από το κέντρο,
-κατασκευασθεί νέο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης για ασφαλές και καθόλο το έτος νερό και
-φυσικά ακυρωθούν οι παράνομοι λογαριασμοί ύδρευσης με ετεροχρονισμένες χρεώσεις γιατί κάποιοι έτσι αρέσκονται να ταλαιπωρούν τους πολίτες επειδή κατέχουν καίριες θέσεις ευθύνης.
Να δούμε επιτέλους εισηγήσεις τεχνικών έργων Αγ. Αθανασίου στην ατζέντα του Δήμου Εδεσσας. Τόσα χρόνια ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.
 
Ακόμα και σήμερα έχουμε τις λύσεις για όσους θέλουν να μας ακούσουν. Για όλα τα θέματα !!!
Θέλουν να μας καλέσουν και να μας ακούσουν ;
 
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ !!!! Προτάσσουμε τo κοινό καλό και το συμφέρον των Οικιστών και του χωριού !
 
Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν, μας πίστεψαν, μας στηρίζουν !
 

Το ΔΣ

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments