....

Ο ΕΟΦ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΒΗΧΑ

 

 


 
 

Σε μια εποχή που είναι σε έξαρση οι ιώσεις και οι λοιμώξεις παντός είδους και αρκετός κόσμος λαμβάνει φάρμακα, όπως σιρόπια ανησυχία προκαλεί ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), ο οποίος ανακαλεί παρτίδα από σιρόπι για τον βήχα μετά από εργαστηριακούς ελέγχους.

 

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας 2008 του φαρμακευτικού προϊόντος SIVAL-B SYR(7,5+5,0) MG/5ML FLx120ML λόγω του ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος και συγκεκριμένα ως προς τον ποσοτικό προσδιορισμό Ephedrine HCI.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, η ανάκληση της παρτίδας εκδίδεται με σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Το προϊόν κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά από την εταιρεία ADELCO-ΧΡΩΜΑΤΟΥΡΓΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΑΦΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Α.Ε. , η οποία, ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες του, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments