....

«Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ISIS ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»

Ο πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας στην Τουρκία, Αχμέτ Αϊλά, αποκάλυψε ότι πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί τους δημόσιους οργανισμούς του καθεστώτος του για να διαδώσει την ιδεολογία της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS, για τη δημιουργία ενδεχομένως νέας γενιάς τρομοκρατών.
 «Ο Ερντογάν έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με πολλούς ανθρώπους χρησιμοποιώντας κρατικά κεφάλαια και να κάνει πλύση εγκεφάλου με αυτά που προωθεί στα ιδρύματα», δήλωσε ο Αϊλά, ο οποίος έχει υπηρετήσει στη διεύθυνση αντιτρομοκρατίας πέρα των 25 ετών.
 
 
Πρόσθεσε:
 
 
Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται κυβερνητικούς θεσμούς για την έκδοση βιβλίων του ‘ισλαμικού κράτους’ που αγοράζονται κατόπιν από το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας και διοχετεύονται στις τουρκικές βιβλιοθήκες έχοντας τη σφραγίδα του κράτους. Αυτό είναι μια απειλή για τη δημιουργία νέας γενιάς τρομοκρατών.
 
 
Αναφερόμενος στις αυταρχικές και κατασταλτικές πρακτικές του καθεστώτος Ερντογάν εναντίον των Τούρκων, ο Αϊλά είπε:
 
 
«Υπάρχει ένας μεγάλος φόβος μεταξύ των Τούρκων πολιτών να γράφουν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ή να σηκώνουν τη φωνή τους, από το φόβο της σύλληψης και φυλάκισής τους».
 
 
Τα γεγονότα των τελευταίων ετών έδειξαν ότι το καθεστώς και η κυβέρνηση Ερντογάν, έχουν εμπλακεί στην υποστήριξη και τη χρηματοδότηση ένοπλων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία και σε άλλες χώρες, ενώ στην Τουρκία, ως χώρα διέλευσης, διευκόλυνε και ώθησε δεκάδες χιλιάδες τρομοκράτες από διαφορετικές χώρες να εισέλθουν στη Συρία για να ανατρέψουν την κρατική εξουσία, σημειώνει το συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana.
 
 
--
               
 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments