....

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΩΦΗ

Αξιοποιώντας την κρίση στις σχέσεις της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Γιώργος Παπανδρέου δημοσιοποιεί την πρόθεσή του να συναντηθεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να διερευνήσουν τις δυνατότητες συμπόρευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επέλεξε να μιλήσει πριν καν περάσουν 24 ώρες από τη στιγμή που ο διάδοχός του, στην ηγεσία του κόμματος, δήλωσε πως θα φύγει αν εκείνος γυρίσει πίσω.

«Η Κεντροαριστερά οφείλει να επαναπροσδιορίσει την πολιτική της και να οικοδομήσει από την αρχή μια προοδευτική κοινωνική συμμαχία, που θα αλλάξει τη χώρα», είπε  στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Φρόντισε, μάλιστα, να κάνει πίσω από την παλαιότερη θέση του για συμμετοχή και του Σύριζα στην ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου.  Εξαίρεσε την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος και αναφέρθηκε μόνο στους πολίτες που το στηρίζουν.

«Προοδευτικός χώρος με Παυλόπουλο, Καμμένο, Παπαγγελόπουλο, Πολύδωρα; Αστειότητες. «Εμείς συγκρουστήκαμε με συμφέροντα. Ο Σύριζα προσπαθεί να αλλάξει τα πρόσωπα και συμπλέει με το ίδιο παρασιτικό, πελατειακό σύστημα που ταλανίζει τη χώρα και επιδιώκει να «κυβερνά» με κάθε τρόπο, ακόμη και αθέμιτο», λέει. Και κάνει λόγο για «παιχνίδι της κυβέρνησης με την καραμανλική Δεξιά».

Θυμίζουμε ότι χθες ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του στην απόφαση του ΠΑΣΟΚ να πει «ναι» στις νέες ρυθμίσεις Παππά για το ΕΣΡ, γεγονός που απροκάλεσε την αντίδραση της προέδρου που -εμφανώς οργισμένη-κόμματος που μίλησε για «προσωπικές στρατηγικές» …

Image result for φώφη βενιζέλος

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments