....

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ

Έξαλλοι δηλώνουν οι γιατροί με την νέα αιφνιδιαστική Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την καθιέρωση, νέων ποσοστιαίων στόχων, συνταγογράφησης, γενοσήμων φαρμάκων ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας ότι έβγαλε μια πρόχειρη Υπουργική Απόφαση χωρίς να έχει μιλήσει με τους άμεσα εμπλεκόμενους, δηλαδή με τις Επιστημονικές Εταιρείες και τους Ιατρικούς Συλλόγους. Ενδεικτικό δε της προχειρότητας, όπως λέει, είναι το γεγονός ότι ενώ ο ΕΟΦ δεν έχει καν ενημερωμένη τη θετική λίστα φαρμάκων, έχουν ήδη καθοριστεί υψηλά πρόστιμα για τους συμβεβλημένους γιατρούς.Image and video hosting by TinyPic

Ο Ιατρικός Σύλλογος δηλώνει αντίθετος σε κάθε απόφαση που υπηρετεί, όπως λέει, λογιστικές σκοπιμότητες, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το συμφέρον του ασθενή και της Δημόσιας υγείας. «Είμαστε υπέρ του περιορισμού των δαπανών και στηρίζουμε την αύξηση της κατανάλωσης των επώνυμων αξιόπιστων γενοσήμων, όμως ο θεράπων γιατρός, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ασκήσει την επιστήμη του, με στόχο το μέγιστο θεραπευτικό όφελος, για τον ασθενή, χωρίς μέτρα αστυνόμευσης που δεν συνάγουν με την ιατρική πρακτική» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης. Επιπλέον, όπως λέει ο κ. Πατούλης, η επιβολή ορίων στη συνταγογράφηση, θα πρέπει να υπηρετεί αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, για να μπορεί να εφαρμοστεί.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζει για άλλη μια φορά, ότι  δε θα δεχθεί καμία αυθαιρεσία και καλεί την πολιτική ηγεσία να μην προχωρήσει στην ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων, πριν προηγηθεί διάλογος με τις Επιστημονικές Ενώσεις και τους Ιατρικούς Συλλόγους.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments