....

Ο ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ MERE, ΠΟΥ «ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ» ΤΑ LIDL

Με πυρετώδεις ρυθμούς φαίνεται πως προχωρούν οι εξελίξεις όσον αφορά την είσοδο της hard discount ρωσικής αλυσίδας λιανεμπορίου Mere στην ελληνική αγορά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η αλυσίδα φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ προχωρημένες διαπραγματεύσεις για ακίνητα σε Αθήνα, Τρίπολη και Λάρισα ενώ φέρεται να επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον και για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και πόλεις περιμετρικά αυτής. Υπενθυμίζεται πως όπως αναφέρει στην ελληνική επίσημη ιστοσελίδα της η ρωσική αλυσίδα αναζητά κατάλληλα κτήρια σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος με πληθυσμό άνω των 25.000 κατοίκων και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Eπίσης στην ιστοσελίδα της αναφέρει πως θέλει να συνεργαστεί απευθείας με τους παραγωγούς, μικρούς και μεγάλους καθώς και πως προτιμά τα Ελληνικά προϊόντα. Μάλιστα τονίζει πως στους προμηθευτές προσφέρει αυτόματες πληρωμές κάθε εβδομάδα για ό,τι έχει πωληθεί στην διάρκειά της. Πληροφορίες θέλουν να έχουν γίνει κάποιες πρώτες επαφές με ελληνικής επιχειρήσεις κυρίως για νωπά προϊόντα (φρούτα και λαχανικά) καθώς και γαλακτοκομικά, τυροκομικά και χυμούς, χωρίς, όμως, να έχει υπάρξει, μέχρι στιγμής, όπως όλα δείχνουν κάποια οριστική συμφωνία. Θα πρέπει να σημειωθεί, άλλωστε, πως οι οι τιμές χονδρικής που προτείνει ο ρώσικος όμιλος είναι αρκετά χαμηλές καθώς βασικό motto της Μere είναι πως προσφέρει στους καταναλωτές όλα τα είδη, τρόφιμα και μη, σε τιμές 30 έως και 80% χαμηλότερες από τις τιμές της αγοράς.

Το εγχείρημα κρύβει αρκετές προκλήσεις και αρκετοί είναι οι άνθρωποι της αγοράς που πιστεύουν πως η έλευση της Mere στην χώρα μας θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη εγχώριου επιχειρηματικού Ομίλου, θεωρώντας πολύ πιθανή την συμμετοχή του Ομίλου Dimerra, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη, στην προσπάθεια είτε σε αρχικό είτε σε μεταγενέστερο στάδιο.

 

ΜERE είναι η ονομασία με την οποία είναι γνωστή στην ΕΕ η αλυσίδα SVETOFOR, η οποία είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα discount στην Ρωσία, με 1.800 καταστήματα σε όλη την χώρα.

Σήμερα ήδη λειτουργεί πολύ πέρα από τα σύνορά της, στην Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία,  Κίνα και άλλες χώρες. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η SVETOFOR επεκτείνεται με αυτοπεποίθηση σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Γαλλία, ΗΠΑ , Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες. H Mere /Svetofor είναι θυγατρική του ρωσικού ομίλου Torgservis, o οποίος ξεκίνησε από την Σιβηρία και επεκτείνετε συνεχώς.

Αποτελεί έναν από τους 10 μεγαλύτερους «παίχτες» του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων στην Ρωσία και μόνο το 2019 πραγματοποίησε 500 εγκαίνιά νέων καταστημάτων. Με τις κινήσεις αυτές έχει εξελιχθεί σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες λιανεμπορικές επιχειρήσεις στην χώρα, υπολειπόμενη μόνο των market leaders X5 Retail Group και Magnit.

 

Δείτε τι γράφει σχετικά με το θέμα η FM Voice

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments