....

Ο ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΞΑΝΑ ΕΞΩ ΓΙΑ 48ΩΡΕΣ

 

 

Εγκρίθηκε από το συμβούλιο των φυλακών η χορήγηση 48ωρης άδειας εξόδου από τις φυλακές στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η απόφαση ήταν ομόφωνη ενώ ο εισαγγελέας του συμβουλίου ορίστηκε την περασμένη Παρασκευή. Η 48ωρη άδεια εξόδου στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια για συμμετοχή στη 17Ν, εγκρίθηκε υπό τον όρο της εμφάνισής του σε αστυνομικό τμήμα μια φορά την ημέρα.

Υπενθυμίζεται πως ο Δ. Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας για τη μη εξέταση του αιτήματός του για χορήγηση άδειας.

Η ανακοίνωση του Δημήτρη Κουφοντίνα ότι ξεκινά απεργία πείνας με βασικό αίτημα να του χορηγηθεί άδεια από τις φυλακές, αλλά και η επίθεση που εξαπέλυσε κατά της οικογένειας Μητσοτάκη περί παρεμβάσεων στην ελληνική Δικαιοσύνη ώστε να μην ξαναβγεί ποτέ από τη φυλακή, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Στο κείμενό του ο καταδικασμένος τρομοκράτης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι είναι πολιτικός κρατούμενος, ενώ έκανε λόγο για «σκοτεινές μεθόδους του βαθέος κράτους», με στόχο τον εκβιασμό όποιου εισαγγελέα τολμήσει να κρίνει έντιμα και ανεξάρτητα.

«Οσο τον παίρνει, κάνει. Δεν με εκπλήσσει αυτό που κάνει ο Κουφοντίνας» σχολίασε ο Αντώνης Περατικός, αδελφός του εφοπλιστή Κώστα Περατικού, ο οποίος στις 28 Μαΐου 1997 δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

 

Κληθείς να σχολιάσει το ιδιότυπο αυτό «μανιφέστο» του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη», ο κ. Περατικός δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι δεν τον εκπλήσσει τίποτα από όλα αυτά.

«Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε φυλακές για το υπόλοιπο της ζωής τους. Ούτε καν 25 χρόνια ούτε τίποτα. Αν βλέπουμε πως δεν υπάρχουν ελπίδες σε αυτούς τους ανθρώπους να ενταχθούν στην κοινωνία, σε μία δημοκρατική κοινωνία σαν πολίτες. Είναι κατά συρροή δολοφόνοι. Είναι σαν τον εγκληματία που σκοτώνει κι αυτός κατά συρροή. Δεν έχει καμία διαφορά» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο «Λουκάς» της «17Ν» είχε λάβει πρώτη φορά άδεια από τις φυλακές τον περασμένο Νοέμβριο και ακολούθησε μία ακόμη τον Ιανουάριο. Η απόφαση για την άδεια του Ιανουαρίου είχε ληφθεί ομόφωνα από το Συμβούλιο των φυλακών.

Μετά τις δύο άδειες που του δόθηκαν, η υπεράσπισή του κατήγγειλε μεθοδευμένες παρεμβάσεις ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο, με πειθαρχικές διώξεις των εισαγγελεών των φυλακών και κατά συνέπεια -όπως υπογραμμίζεται- αδυναμία σύγκλησης του Συμβουλίου των Φυλακών.

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments