....

Ο ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΝ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ.

Ο Κοντολέων οφείλει να απαντήσει γιατί παρακολουθούνταν ο Ανδρουλάκης. Και το αν συντρέχουν εθνικοί λόγοι ή όχι θα το κρίνει η Επιτροπή

 

 

Ή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής απέδειξε τι ακριβώς εννοεί η κυβέρνηση όταν δεσμεύεται ότι «όλα θα έρθουν στο φως». Οι λόγοι τής παρακολούθησης του Ανδρουλάκη προστατεύονται σαν να είναι το ύψιστο εθνικό μυστικό.

Ο Κοντολέων είπε ότι ο πρωθυπουργός και ο Δημητριάδης ήταν ανίδεοι για το θέμα, αλλά δεν μπορεί να πει περισσότερα γιατί δεσμεύεται από το απόρρητο. Ο Δημητριάδης είπε επίσης ότι δεσμεύεται από το απόρρητο, παρ’ όλο που κατά τον Κοντολέοντα είναι ανίδεος για το θέμα. Ο νυν της ΕΥΠ πρέσβης Δεμίρης είπε ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει τα πάντα. Και ως προς τη νομιμότητα της «επισύνδεσης», ο Κοντολεών επικαλείται την εισαγγελέα Βλάχου και η Βλάχου τον Κοντολέοντα. Μπουλούκι.

Αν ο Μητσοτάκης ήθελε άπλετο φως στην υπόθεση, μπορούσε απλώς να ρωτήσει τον Κοντολέοντα γιατί παρακολουθούσε έναν πολιτικό αρχηγό. Αλλά δεν θέλει να ξέρει, γιατί αν ξέρει, πρέπει να πει. Ο τέως διοικητής της ΕΥΠ δεν μπορεί να επικαλεστεί απόρρητο στον Μητσοτάκη, γιατί στον Μητσοτάκη λογοδοτεί. Τόσο απλά.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Η Βουλή διά της Επιτροπής εποπτεύει την ΕΥΠ, η οποία, από όσο γνωρίζουμε μέχρι τώρα, δεν είναι ανεξάρτητο καπετανάτο. Δεν υπάρχει λοιπόν απόρρητο.

Ο Κοντολέων οφείλει να απαντήσει γιατί παρακολουθούνταν ο Ανδρουλάκης. Και το αν συντρέχουν εθνικοί λόγοι ή όχι θα το κρίνει η Επιτροπή. Αρκετά με τις μαϊμουδιές.

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments