....

Ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΞΗΛΩΣΕ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ Ν.Δ.-ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΜΠΑΧΑΛΟ

Ο μάρτυρας ξήλωσε το αφήγημα Ν.Δ.-Καλογρίτσα στην προανακριτική μπάχαλο

 

Καταρρέουν τα όσα υποστηρίζουν Νέα Δημοκρατία και Χρήστος Καλογρίτσας με την κατάθεση μόλις του πρώτου μάρτυρα στην προανακριτική κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Τόμπρας δήλωσε πως ο ίδιος ήταν ο διαμεσολαβητής ώστε να έρθουν σε επαφή ο Χρήστος Καλογρίτσας με την οικογένεια Χούρυ, η οποία αναζητούσε άνοιγμα στον χώρο των ελληνικών media.

«Είμαι ο δραστικός καταλύτης, ο διαμεσολαβητής. Χωρίς εμένα δεν γινόταν συμφωνία Χούρι – Καλογρίτσα» φέρεται να είπε στο προεδρείο.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση με τα όσα έχει πει στο παρελθόν ο Χρήστος Καλογρίτσας, όταν άλλαξε… στάση, για μεσολάβηση του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής για τις επαφές μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ο Κ. Τόμπρας φέρεται να ανέφερε ότι δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα ή της λιβανέζικης εταιρείας CCC (της οικογένειας Χούρυ), ενώ φέρεται να δήλωσε ότι οι Λιβανέζοι επιχειρηματίες ήταν εκείνοι που ενδιαφέρονταν για τηλεοπτική άδεια και έψαχναν για συνέταιρο.

Για το λόγο αυτό, μέσω του Κυριάκου Τόμπρα, προσέγγισαν τον Χρήστο Καλογρίτσα, ενώ, σύμφωνα με τον μάρτυρα η οικογένεια Χούρυ φέρεται να είχε επαφές και με άλλους επιχειρηματίες του κλάδου. 

«Στην πρώτη συνάντηση διαπίστωσα απλώς βούληση για συνεργασία» φέρεται να είπε μεταξύ άλλων, καθώς και ότι «ο Καλογρίτσας έβαλε λεφτά:8,5 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Τόμπρας φέρεται να επισήμανε ότι στην ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ των δύο πλευρών δεν αναφέρονται τα ονόματα του Νίκου Παππά και του Αλέξη Τσίπρα. «Δεν υπάρχει σε καμία αλληλογραφία ούτε Παππάς ούτε άλλο πολιτικό πρόσωπο», είπε σύμφωνα με πληροφορίες.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω συνάντηση στο Μαξίμου. Μπορεί να έγινε η συνάντηση Καλογρίτσα – Χούρι στο καφενείο. Δεν άκουσα τον Παππά», φέρεται να είπε ακόμα ο μάρτυρας.

Χαρακτηριστικό είναι και το εξής απόσπασμα διαλόγου που φέρεται να έγινε μεταξύ του προεδρείου και του πρώτου μάρτυρα.

  • Πρόεδρος: Τι εννοεί ο Καλογρίτσας όταν έλεγε ότι έχει εντολή από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη;
  • Τόμπρας: Τα αρχ@δι@ του Καράμπελα.


·Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου αν ξέρει ποιος είναι το «White House» και το «White Porscha» φέρεται να είπε τα εξής: «Εγώ δεν ρώτησα ποτέ γιατί το φανταζόμουν, αλλά δεν το ξέρω. Και δεν θα το πω ποτέ τι φανταζόμουν. Με φαντασίες δεν στήνονται δίκες. Ρωτήστε τον Φουάντ Χούρι».

Ο κ. Τόμπρας φέρεται επίσης να επισήμανε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στο πλαίσιο μιας αστικής εμπορικής διαφοράς μεταξύ δύο παρ’ ολίγον συνεταίρων με αντικείμενο τη διεκδίκηση του ποσού των 3 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων ο καθένας χρησιμοποιεί το γκουβέρνο για τους δικούς του λόγους».

Σημειώνεται ότι ο δεύτερος στη σειρά μάρτυρας που έχει κληθεί είναι ο ίδιος ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος έχει αποστείλει εξώδικο στην προανακριτική διαμαρτυρόμενος «για τα κίνητρα και τους λόγους» που οδήγησαν την Επιτροπή να αποκλείσει από τη λίστα μαρτύρων τα μέλη της οικογένειας Χούρυ, Σάμερ και Φουάντ, οι οποίοι είναι οι ιδιοκτήτες του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού, CCC.

 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments