....

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΩΗΛ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ «ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ

 
 

Το απόγευμα της Κυριακής 2 Οκτωβρίου 2022, στις 7.00 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε στο Πνευματικό Κέντρο «Όσιος Παΐσιος» τον Αγιασμό των Εγκαινίων του νέου Εκκλησιαστικού Διαδικτυακού Ραδιοφωνικού Σταθμού «Εκ Βαθέων». Πρόκειται για μια δραστηριότητα του Πολιτιστικού, Ποιμαντικού, Φιλανθρωπικού Κέντρου «Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης» της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, του οποίου προεδρεύει ο Σεβασμιώτατος.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού αναγνώστηκε μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου με πατρικές ευχές προς τους συντελεστές του νέου Ραδιοφωνικού Σταθμού, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης εξήρε το πνευματικό έργο που επιτελείται στην ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών με την ευθύνη του Αρχιερατικού Επιτρόπου Γιαννιτσών και Προϊσταμένου της ενορίας, Πρωτοπρ. Ιωάννη Σπυρίδη, των ιερέων της ενορίας και των πολλών συνεργατών τους. Ευχήθηκε επίσης για την επιτυχή πορεία της νέας ραδιοφωνικής προσπάθειας σε βάθος χρόνου. Στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν οι βουλευτές Πέλλας κ.κ. Γ. Καραμάνης, Δ. Σταμενίτης, Β. Βασιλειάδης και η κ. Θ. Τζάκρη, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής. Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Υπεύθυνος του Ραδιοφωνικού Σταθμού, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, ο οποίος παρουσίασε την πορεία υλοποίησης της προσπάθειας και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσους συνέβαλαν στην τεχνική προετοιμασία. Ευχαρίστησε επίσης τους συνεργάτες-παραγωγούς των ραδιοφωνικών μεταδόσεων κληρικούς και λαϊκούς εκ της Ι. Μητροπόλεως αλλά και εκτός αυτής, ενώ εξήρε το γεγονός της ολόθυμης ευλογίας και στήριξης από τον «Πατέρα» της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην συμπλήρωση των είκοσι ετών αρχιερατείας του Ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ με σύντομη οπτικοακουστική παρουσίαση χαρακτηριστικών στιγμών της κενωτικής διακονίας του.
Εκτός από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων στην τελετή-εκδήλωση παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως, συνεργάτες της ενορίας και στελέχη του Διαδικτυακού Ραδιοφωνικού Σταθμού «Εκ Βαθέων» από όλη την Ιερά Μητρόπολη.
Την εκδήλωση που μεταδόθηκε ζωντανά από από τον νέο Ραδιοφωνικό Σταθμό παρουσίασε ο Υπεύθυνος Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πρωτοπρ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, ο οποίος και ανέγνωσε το μήνυμα του Παναγιωτάτου.
 
Μετά την σύντομη δεξίωση, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο του Ραδιοφωνικού Σταθμού, π. Ιωάννη, και τον Υπεύθυνο Τύπου της Ι. Μητροπόλεως μετέβη στο ραδιοφωνικό στούντιο, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη ζωντανή εκπομπή.
Ο Σεβασμιώτατος απάντησε σε ερωτήσεις των συνεργατών του αναφερόμενος στην σπουδαιότητα των Αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως και την επιλογή της ημέρας της πρώτης Συνάξεώς τους για τα εγκαίνια του Σταθμού. Ερωτηθείς για την στάση του Αγίου Καλλινίκου, του οποίου υπήρξε πνευματικό ανάστημα, όσον αφορά την χρήση των νέων μέσων της τεχνολογίας για τους σκοπούς της Εκκλησίας, έδωσε παραδείγματα της αξιοποίησης των προηγμένων μέσων της τότε εποχής από τον ίδιο τον Άγιο στην ποιμαντική δράση του και υποστήριξε ότι ο Άγιος Καλλίνικος θα επευλογούσε ολοθύμως και σήμερα ανάλογες προσπάθειες, όπως το εγχείρημα του Εκκλησιαστικού διαδικτυακού ραδιοφώνου καθώς και την χρήση των άλλων νέων μέσων επικοινωνίας.
Ανταποκρινόμενος τέλος στην προτροπή των συνομιλητών του να κάνει έναν «εκ βαθέων» απολογισμό της εικοσαετούς ποιμαντορίας του τόνισε πως κύριο έργο του θεωρεί το ποιμαντικό έργο, δηλαδή το λειτουργικό, το κηρυκτικό, της πνευματικής πατρότητος, το οποίο άρχισε από την πρώτη στιγμή της Εκκλησιαστικής διακονίας του και απλώς συνέχισε ως Ιεράρχης· ο τρίτος βαθμός της ιερωσύνης κυρίως προσέθεσε περισσότερες και μεγαλύτερες ευθύνες στο έργο αυτό. Τόνισε ακόμη, ότι προσπάθησε και προσπαθεί να αφιερώσει στην ποιμαντική διακονία κάθε ικμάδα των δυνάμεών του και έτσι σκοπεύει να συνεχίσει, όσον χρόνο του επιτρέψει ο Κύριος.

Η πρώτη εκπομπή-διάλογος με τον Σεβασμιώτατο ολοκληρώθηκε με τις θερμές ευχές του για την κατά Θεόν πορεία και ευόδωση του νέου εγχειρήματος.

 
 
 
 
Διαδικτυακός Ραδιοφωνικός Σταθμός «Εκ Βαθέων»
 
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 23820 21414 - E-mail: info@ekvatheon.gr
Facebook: Ράδιο Εκ Βαθέων - Instagram: @radio_ek_vatheon
Play store: Ek Vatheon Radio
Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments