......

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΣΙΠΡΑ, ΔΙΕΨΕΥΣΕ... ΕΥΑΤΟΝ ΚΑΙ ΠΕΤΣΑ

Τον Στέλιο Πέτσα αλλά και την αντίληψη της κυβέρνησης προσπάθησε να καλύψει από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχέση με τις πρόσφατες κυνικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το τραγικό ατύχημα με τον διεμβολισμό βάρκας με μετανάστες από σκάφος του Λιμενικού. Τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να εκτεθεί διαψεύδοντας τον Στέλιο Πέτσα, αλλά και τον εαυτό του.

Υπενθυμίζεται πως ο Στέλιος Πέτσας είχε αναφέρει επι λέξει  ότι «ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες.... αυξάνει στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θύματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες». Σε άλλη δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την αντιμετώπιση της Τουρκίας είχε δηλώσει: «Έχουμε να περπατήσουμε σε μια λεπτή γραμμή. Είναι αυτή η λεπτή γραμμή που καταδικάζει την παραβατικότητα της Τουρκίας σε Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο και Συρία, και από την άλλη έχουμε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Όταν έχεις μια εμπόλεμη περιοχή, έχεις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές, τις οποίες θα πρέπει να προσπαθήσεις να τις ελέγξεις με ένα τρόπο που θα είναι προς όφελος των πιο αδύναμων».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το προσφυγικό νομοσχέδιο, ο Αλεξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις δύο δηλώσεις. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Σε αντίθεση με την ευκολία σας να με κατηγορείτε για ψέματα και fake news, εγώ επικαλούμαι δηλώσεις των δικών σας εκπροσώπων και συγκεκριμένα του κυβερνητικού εκπρόσωπου, του κ. Στέλιου Πέτσα. “Περισσότερες περιπολίες σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα”, δήλωσε.  Σας ρωτάμε ευθέως γιατί περισσότερες περιπολίες δεν σημαίνουν περισσότερες διασώσεις, αλλά σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα;». «Αυτή είναι η επικίνδυνη αντίληψη που έχετε» υπογράμμισε ο πρόεδρος του  ΣΥΡΙΖΑ (σχετικό απόσπασμα στο 5:50 του βίντεο που ακολουθεί). Σχετικά με τη δεύτερη δήλωση περί «λεπτής γραμμής», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως το δόγμα για τον κατευνασμό του Ερντογάν ώστε να μην υπάρξει αύξηση των προσφυγικών ροών «είναι λάθος και επιζήμια εθνικά αντίληψη»

Παίρνοντας το λόγο, ο πρωθυπουργός σε υψηλούς τόνους αμφισβήτησε ευθέως τη σχετική δήλωση, κάνοντας λόγο για fake news. Κάλεσε μάλιστα επιτακτικά, και με ειρωνικό ύφος, τον κ. Τσίπρα να καταθέσει στα πρακτικά τις επίμαχες δηλώσεις Πέτσα. «Δε θα καταθέσετε τίποτα, γιατί πολύ απλά πάλι ψέματα λέτε» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν μέσω ενθουσιωδών χειροκροτημάτων εκ μέρους των βουλευτών της ΝΔ. Όπως είπε «δεν υπάρχουν τέτοιες δηλώσεις».

Ο ενθουσιασμός των στελεχών της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν κράτησε πολύ. Αρχικά, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως θα προσκομίσει άμεσα την απομαγνητοφώνηση των δηλώσεων Πέτσα, επισημαίνοντας πως όταν συμβεί αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει δυο επιλογές: «είτε θα ανακαλέσει δημόσια, είτε θα στείλει τον Στέλιο Πέτσα στο σπίτι του».

«Κύριε Μητσοτάκη, ήλπιζα πως δεν θα έχετε τόσο χαμηλό το επίπεδο σήμερα. Θα σας φέρω λοιπόν την απομαγνητοφώνηση όσων είπε ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος και είτε θα βγείτε δημόσια και θα ανακαλέσετε όσα είπατε περί Fake News και ψεμάτων, είτε θα τον οδηγείσετε στο σπίτι του. Δύο επιλογές θα έχετε. Να σταματήσετε λοιπόν αυτή την καραμέλα, εσείς ιδίως, περί ψεμάτων και περί Fake News. Εσείς ιδίως!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Λίγη ώρα αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατέθεσε στα πρακτικά την απομαγνητοφώνηση των επίμαχων δηλώσεων φέρνοντας σε αφόρητα δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

 

Κατηγορία: 

Σχόλια - Facebook Comments